1 september 2023

Op 1 september was het een spannende dag voor de kleuters, leerlingen en leerkrachten. Het was tijd om terug naar school te gaan. Dit was natuurlijk ook zo voor Gemeentelijke basisschool De Hei. Van ‘s morgens vroeg was het al een drukke bedrijvigheid in onze school want de juffen en meesters wilden ervoor zorgen dat de eerste schooldag een feest werd, ondanks het slechte weer.

Naar goede traditie startten we de eerste schooldag ook met het jaarthema, wat dit jaar ‘De wonderlijke Wereld’ is geworden. In dit thema staat de wereld maar ook het klimaat centraal. Een gele ballon is de leidraad doorheen het schooljaar. Want deze ballon reist mee met ons. Plots is er een gele ballon op de kermis, in het bos, op uitstap, op vakantie bij een leerkracht, … En natuurlijk hing er aan de schoolpoort op 1 september ook een gele ballon.

Wat onze leerlingen en kleutertjes nog niet wisten, is dat ons thema eigenlijk al in de vakantie begonnen was. Want de leerlingen en kleuters hebben toen al een briefje gekregen van de leerkrachten dat ze een foto mochten nemen van zichzelf met een gele ballon. Die foto mochten ze meebrengen naar school. Zo konden we zien waar die gele ballon overal al geweest is en deze bestemmingen werden aangeprikt op een grote wereldkaart. De gele ballon heeft al een grote reis achter de rug. Maar heeft ook al in heel wat mooie tuinen hier in België geweest. Benieuwd waar de ballon nog gaat komen?