1.001 bomen

Heist-op-den-Berg neemt deel aan de actie ‘1.001 bomen’ van IOK.

Om onze gemeente groener te maken, kan elk gezin een gratis boom bestellen: een loof- of fruitboom of een struik. Zo is er voor elke tuin een geschikte plant.

De deal is eenvoudig: het lokale bestuur geeft een boom, jij steekt hem in de grond!
Extra plantgoed kan je nog bestellen via ‘Behaag onze Kempen’.

Je plantgoed en gratis boom (zolang de voorraad strekt, één boom/struik per adres) kan je van 1 september tot en met 20 oktober bestellen. Je bestelling haal je af op zaterdag 18 november bij team Openbaar Domein in de Herentalsesteenweg 112.

Vraag hier je boom aan tussen 1 september en 20 oktober

Het is belangrijk dat je bij je aanvraag de gemeente en straat kiest uit de keuzelijst en dus niet alles volledig zelf intypt. Dat geeft soms problemen bij mensen met verouderde browsers.

Kies de juiste boom voor jouw tuin!

Je krijgt een gratis boom van het lokale bestuur, maar je wil natuurlijk dat die boom uitgroeit tot een boom waar je jarenlang plezier van hebt. Om je te helpen met de beste keuze voor jouw tuin, kan je hier terecht

Tuinexpert Martin Hermy geeft op zaterdag 16 september praktische tips en duidelijke informatie welke boom het meest geschikt is voor jouw tuin! Kom tijdens deze avond kennismaken met allerlei boomsoorten die perfect kunnen groeien in onze streken. Krijg praktische tips en duidelijke informatie.

Planeet Heist, CC Zwaneberg, Schouwburg, 20 uur. Gratis toegang, inschrijven verplicht via CC Zwaneberg.