Recyclageparken

In Heist-op-den-Berg zijn er twee recyclageparken, die worden uitgebaat door IOK Afvalbeheer: een aan de Knotwilgenweg en een langs de Herentalsesteenweg. Beide parken zijn DIFTAR-recyclageparken.

  • Je kan er terecht met diverse gesorteerde afvalstoffen.
  • Betalende afvalstoffen worden gewogen via de weegbrug.
  • Je voertuig mag maximaal tien meter lang zijn en maximaal tien ton wegen.

Ingezamelde afvalsoorten en betalen op het recyclagepark

De afvalsoorten die worden ingezameld in het recyclagepark en de eventuele kostprijs kan je vinden in de folder onderaan deze pagina. Een groot aantal fracties kan je nog steeds gratis naar het recyclagepark brengen.

Betalen kan enkel met de recyclageparkkaart. Je kan het saldo gekoppeld aan je recyclageparkkaart opladen met Bancontact aan de betaalzuil op het recyclagepark. Inwoners die niet over Bancontact beschikken, kunnen hun saldo bij team Financiƫn in het gemeentehuis opladen.

Toegang recyclagepark

Een toegangsbadge voor de recyclageparken kan je aanvragen in de recyclageparken en bij het Onthaal in het gemeentehuis, Kerkplein 17 in Heist-op-den-Berg, met een aanvraagformulier. Aanvraagformulieren kan je krijgen in het recyclagepark of bij het Onthaal of downloaden onderaan deze pagina. Je overhandigt het aanvraagformulier samen met je identiteitskaart aan de recyclageparkwachter of aan de medewerker van het onthaal.

  • De eerste toegangsbadge per gezin is gratis.
  • Bij verlies of beschadiging van een badge of in geval van een bijkomende badge voor eenzelfde gezin, betaal je vier euro per badge.

Geraak je zelf niet meer tot op het recyclagepark en wil je je afval met iemand anders meegeven, dan moet je een schriftelijke verklaring ondertekenen. Je kan het invulformulier downloaden onderaan deze pagina. Laat het ingevulde formulier, samen met je identiteitskaart en badge, door iemand anders meenemen naar het recyclagepark en je afval zal aanvaard worden.


Klik hieronder door voor de contactgegevens en openingsuren per recyclagepark:

Thema's