Vakken

Dansinitiatie

Dansertjes peperkoeken ventjesDansertjes peperkoeken ventjes

In deze lessen maak je op een speelse manier kennis met dans.
Via verschillende thema’s (herfst, carnaval, kleuren, ... ), materialen (sjaaltjes, balletjes, ... ), kostuums en muziek, wordt je fantasie geprikkeld en beleef je heel wat dansplezier.

 

 

 

Danslab

Ballerina's met rug naar publiek in kleurrijke jurkjes

Hier wordt een stevige basis gelegd van de danstechniek.
Het accent ligt op de klassieke ballettechniek. De lessen worden begeleid door live piano.

Ook de basistechniek voor de hedendaagse dans komt aan bod. We dansen op meerdere muziekgenres.

We studeren bestaande choreografieën in maar de leerlingen creëren ook zelf dansjes. Zij bedenken hun concept van beweging tot kostuum. Tijdens verschillende toonmomenten kan je dan komen genieten van dit resultaat.

 

Danslab klassieke dans
Ballerina's draaien pirouettes

In het danslab Klassieke dans wordt de basis van de danstechniek verder uitgebreid.
De moeilijkheidsgraad verhoogt: nieuwe draaibewegingen, grote sprongen, snelle en dansante combinaties komen aan bod.

De leerlingen gaan ook zelf creatief aan de slag met hun klassieke ballettechniek als uitgangspunt.
Choreografieën uit bestaande klassieke balletten worden aangeleerd maar ook eigen werk en repertoire worden op toonmomenten voor een publiek opgevoerd. 

 

Danslab hedendaagse dans
2 dansers

In het danslab Hedendaagse dans werken we met verschillende technieken. Grondwerk, ademhaling, ruimtelijk inzicht, natuurlijk bewegen komen allemaal aan bod, aangevuld met een basiskennis anatomie.
Het maken van choreografieën met een eigen dansvocabulaire staat centraal.
Het improviseren en heruitvinden van hun eigen bewegingstaal wordt  gestimuleerd.

 

 

Vierde graad

Klassieke dans

benen van ballerina's op een rij

Onze klassieke dansers worden opgeleid tot veelzijdige, vertolkende dansers. We streven ernaar om dansers te vormen met een brede waaier aan bewegingskwaliteiten. Dansers die niet terugdeinzen om naast hun klassieke basis een eigen bewegingstaal te ontwikkelen.

Er wordt voornamelijk met techniek in dansante combinaties gewerkt.  Pointes krijgen een meer centrale plaats binnen de balletles.

 

 

 

Hedendaagse dans

Leerlingen Hedendaagse dans

In de vierde graad worden de leerlingen gevormd tot creatieve mensen met een sterke danstechnische basis. Ze maken zich de echte hedendaagse vaardigheden meester, waardoor ze zeer makkelijk en met een open geest in het dansen kunnen evolueren. Wij willen dansers afleveren die conceptueel en abstract kunnen denken en creëren.
We werken met verschillende technieken. Grondwerk, ademhaling, ruimtelijk inzicht, natuurlijk bewegen komen allemaal aan bod, aangevuld met een basiskennis anatomie.
Het maken van choreografieën met een eigen dansvocabulaire staat centraal. Het improviseren en heruitvinden van een eigen bewegingstaal wordt hier gestimuleerd.