Basgitaar

De bas heeft álles! Met één been staat die in de ritmesectie en bepaalt mee met de drummer de "groove" van de muziek. Met het andere been ondersteunt de bassist de harmonische sectie van een band om samen met keyboards en gitaren de akkoorden mee van kleur te voorzien. En met twee beentjes op de grond zorgt de bassist voor het fundament van elke band. "It's our job to make you guys look good!". 
Zelden in de spotlight maar altijd verantwoordelijk voor de vibe van de muziek. 
 
In de basles gaan we daar helemaal in op: klassieke baslijnen die iedereen kent leren spelen, je favoriete muziek leren beluisteren in functie van dat basspelen, je techniek bijschaven zodat je al die muziek speelt alsof het niets is, ... 

Hoeveel kost een basgitaar?

Om basgitaar te leren spelen heb je zeker nodig: een instrument, een kabel en een basversterker. Enkele andere zaken zijn handig om te hebben (een riem, een stembakje, een muziekstaander, ...) maar niet levensnoodzakelijk. 
Vele winkels bieden een startsetje aan waar je al deze zaken in één keer kan kopen aan een heel voordelige prijs. Mijn antwoord op de meest gestelde vraag ("Welke moet ik kopen?") is: welke je er het leukste vindt uitzien! 
Reken op zo'n 200-300 euro voor zo'n set. 
Natuurlijk kan je als beginner een duurder instrument en andere versterker kopen. Het is echter mijn ervaring dat veel leerlingen vele jaren met zo'n starters-set kunnen doen en pas later eens een 'upgrade' doen. 

Zou ik een basgitaar kunnen bespelen?

Tijdens de les werken we niet met een studieboek, ik pas voor elke leerling aan zijn/haar niveau aan en kies repertoire en studies die zowel op dat niveau als muzieksmaak zijn toegespitst.