Elektrische gitaar

De elektrische gitaar is een andere gitaar dan de Spaanse gitaar of de klassieke gitaar. Ze heeft geen klankkast en heeft stalen snaren in plaats van nylon snaren. De stemming is hetzelfde als bij de klassieke gitaar. Er is enorm veel keuze qua vormen en kleuren, waardoor je altijd een gitaar zal vinden die je aanspreekt.

Hoe wordt de elektrische gitaar bespeeld?

Een elektrische gitaar wordt zowel met de vingers als met een plectrum bespeeld. Je kan bij ons ook terecht met een folkgitaar! 

Omdat deze gitaar geen klankkast heeft, versterken we haar geluid met een versterker. De meeste versterkers hebben heel wat mogelijkheden en verschillende klanken. Zo kan je van het geluid van AC/DC wisselen naar dat van Metallica met 1 druk op de knop. Leuk! 

Hoeveel kost een elektrische gitaar?

Er zijn al starterspaketten voor ongeveer 200 euro. Met dit pakket ben je volledig uitgerust en kan je zeker een paar jaar oefenen. Kies vooral een gitaar die je mooi vindt, en laat je adviseren door een specialist. Wil je graag investeren in een instrument dat wat langer meegaat dan zijn dit goede tips: 

Gitaren:

  • Squier Classic Vibe Stratocaster of Telecaster. 
  • Epiphone Les Paul
  • Fender Standard Stratocaster of Telecaster 

Versterkers: 

  • Roland, Blackstar, Line 6, of Fender.. 

Verder heb je nog een hoes en een kabel nodig om de gitaar aan te sluiten. 

Waar kan ik terecht met mijn elektrische gitaar?

In de les spelen we de meest uiteenlopende genres: Pop, Rock, Funk, Jazz, Singer-¬≠songwriting, enz. Je leert noten lezen en vinden op je gitaar, akkoorden spelen, begeleiden, soleren, tokkelen enzovoort.  Na een paar jaar speel je mee in een combo, dat is een bandje van de school.