Piano Jazz-Pop-Rock

Wat?

Met piano JPR (jazz-pop-rock) kan je al vanaf 8 jaar starten. Je kan starten als absolute beginner of als gevorderde pianist. 

Piano is een veelzijdig instrument. Je kan er al snel eenvoudige muziekjes uit toveren of je kan verdergaan zodat het wel een orkest op zich lijkt.

Je kan alleen musiceren of samen met anderen.

Hoeveel kost een piano?

Je kan al een elektrische piano kopen vanaf 500 euro.   

Niet alle elektrische piano’s of keyboards zijn geschikt als studie-instrument. Een klavier van 88 gewogen toetsen en een pedaal zijn nodig. 

Je kan ook een akoestische piano aanschaffen. Deze zijn wat duurder. 

Een akoestische piano huren in een pianowinkel is ook een optie. Die kan je dan later eventueel aankopen, verminderd met de reeds betaalde huur.

Hoe ziet mijn traject eruit op de muziekschool? 

De eerste jaren zijn vergelijkbaar met de klassieke piano-opleiding. We zetten in op het ontwikkelen van een goede basistechniek en leesvaardigheid. 

Geleidelijk aan leggen we meer de focus op akkoorden en het naspelen van melodieën op gehoor. We leren op verschillende manieren liedjes spelen met gegeven melodie en akkoorden.

We leren improviseren en begeleiden over akkoordenschema's en komen meer los van de partituur. We maken onze eigen versie van popsongs die je kiest in samenspraak met de leraar.

Verschillende genres komen aan bod zoals pop, rock, jazz, funk, filmmuziek, lichte muziek etc.