Cultuurraad

De raad wil de samenwerking tussen de socio-culturele verenigingen bevorderen. Naast een stimulerende rol heeft de cultuurraad ook als opdracht het gemeentebestuur te adviseren in verband met culturele aangelegenheden.

Voorzitter
Luc Verbeeck
Gsm 0495 70 08 37, mail luc@tropical.be
cultuurraad@heist-op-den-berg.be

Vorig jaar bestond de cultuurraad 25 jaar. Er werd toen een filmpje gemaakt over de Heistse verenigingen. Bekijk hier het filmpje!

Doelstellingen

  • De cultuurraad telt 120 leden-verenigingen en heeft zich tot doel gesteld het gemeentelijke cultuurbeleid te helpen dragen door het ontwikkelen van inspraak en betrokkenheid van het verenigingsleven bij het cultuurbeleid. Download hier de erkenningsaanvraag om lid te worden van de cultuurraad. Lees hier de statuten van de Heistse Cultuurraad
  • De cultuurraad fungeert als gesprekspartner met en geeft adviezen aan het gemeentebestuur over alle culturele materies.
  • Daarnaast ontwikkelt de cultuurraad een aantal activiteiten die individuele verenigingen niet of moeilijk kunnen opzetten. Er worden zeker geen activiteiten opgezet die concurrentieel kunnen zijn voor de verenigingen.
  • Bedoeling is ook om tot een samenwerking te komen tussen de verenigingen.
  • Activiteiten: cultuurprijs, opstelwedstrijd i.s.m. Davidsfonds, kunstwedstrijd en -tentoonstelling, uitgave jaarboek cultuurprijs, afvaardigen vertegenwoordigers in zaal en bestuur cultuurcentrum en bibliotheek en in de verschillende adviesraden, geven van adviezen over culturele aangelegenheden aan het gemeentebestuur.
  • De cultuurraad maakte ook een oplijsting met alle zalen die beschikbaar zijn in Heist-op-den-Berg. De lijst kan je hier raadplegen.

Verslagen algemene vergadering cultuurraad

 

Contact

Cultuur
Cultuurplein 2, 2220 Heist-op-den-Berg
015 22 86 94
cultuur@heist-op-den-berg.be

Openingsuren

Ma: 9 – 12 uur en 13.30 – 19 uur
Di, wo, do: 9 - 12 uur en 13.30 - 16 uur
Vr: 9 - 12 uur

<< Sluitingsdagen >>

Telefonisch contact

Ma, di, wo, do: 9 - 12 uur en 13.30 - 16 uur
Vr: 9 - 12 uur