Jeugdraad

De jeugdraad brengt in zijn bijeenkomsten de verschillende erkende jeugdverenigingen en belangstellenden samen. Zo is er meer onderlinge informatie en kennis van de dienstverlening en ondersteuning vanuit de gemeente. Vanuit de ervaring van het werken met jeugd geeft de jeugdraad daarnaast regelmatig adviezen aan het gemeentebestuur over het jeugdwerkbeleid, maar ook over andere dingen die kinderen en jongeren aanbelangen.

Door de vertegenwoordiging van het gemeentebestuur is er vaak snel een antwoord op vragen, problemen en suggesties. Want communicatie is de basis van een goede organisatie.

Voorzitters
Sam Hamers
hamerssam@hotmail.be
0499 61 90 89

Jonas De Keersmaecker
jonas_dekeersmaecker@hotmail.com
0472 27 61 21

Concrete doelstellingen

  • Advies uitbrengen over alle aangelegenheden betreffende het jeugdbeleid in de gemeente. Deze adviesmogelijkheid slaat zowel op de jeugdwerkzaamheden als op alle welzijnsaspecten van kinderen en jongeren in de gemeente.
  • Initiatieven nemen om de samenwerking en het overleg tussen het jeugdwerk, de betrokkenen bij het jeugdwelzijn en de jeugd zelf te bevorderen.
  • Bij zoveel mogelijk kinderen en jongeren de interesse voor het gemeentebeleid bevorderen alsook de inspraak stimuleren.
  • Sociale en culturele activiteiten en voorzieningen voor de jeugd, eventueel georganiseerd door de jeugd, aanmoedigen of zelf initiatieven nemen als er een leemte is.
 

Contact

Jeugddienst
Molenstraat 50, 2220 Heist-op-den-Berg
Tel. 015 24 76 21,
mail jeugddienst@heist-op-den-berg.be
www.jeugddienstheist.be

Openingsuren

Ma: 14 - 19 uur
Di, wo, do: 14 - 16.30 uur
Vr: 9 - 12 uur

<< Sluitingsdagen juli-augustus >>

Telefonisch contact

Ma, di, wo, do: 9 - 12 uur en 13.30 - 16 uur
Vr: 9 - 12 uur