Gratis gele container voor ieder gezin!

Papier en karton buitenzetten kan binnenkort makkelijker. Dit najaar krijgt ieder gezin in onze gemeente een gratis gele papiercontainer. Binnenkort krijg je een persoonlijke brief en een folder met alle info over dit project.

Dit najaar start de bedeling van de langverwachte 'gele' containers voor papier en karton. Gedaan met het zoeken naar dozen om oud papier te verzamelen. Of het samenbinden van papier en karton in pakketjes. Ieder Kempens gezin krijgt een gratis papiercontainer. Dit najaar al ontvang je je gratis gele container. Standaard ontvangt ieder gezin een container van 240 liter. Deze heeft twee keer het volume van een gewone gft-container. De papiercontainer is voldoende groot om papier en karton van ee hele maand in te verzamelen. Heb je geen plaats voor een 240 liter-container of deel je liever een container met je buren? Bel de gratis infolijn 0800 97 687 en IOK Afvalbeheer zoekt naar een oplossing op jouw maat. Voor bewoners van appartementen, studio's en rijhuizen zijn er ook kleine containers van 40 liter beschikbaar. Er zijn ook grote rolcontainers van 1.100 liter beschikbaar als je met meerdere gezinnen een container wilt delen. Ook verenigingen en handelaren kunnen gratis een papiercontainer vragen.

Wil je graag weten hoe zo'n papiercontainer eruitziet? In het gemeentehuis en op het containerpark kan je nu al de papiercontainers bekijken. Of kom naar de infostand van IOK Afvalbeheer op de markt in de omgeving van het Cultuurplein in Heist-op-den-Berg op maandag 26 september en 10 oktober. Daar verneem je alles over het project.

Dat papiercontainers niets dan voordelen hebben, spreekt voor zich. Je kan papier en karton voortaan buiten stockeren. De straten blijven vrij van rondvliegend of nat papier en karton als het op de dag van de ophaling hard waait of regent. Het is bovendien gemakkelijker voor je om de containers op wielen buiten te zetten. Ook voor de ophalers is het een grote verbetering. Zij heffen nu tot 10 ton papier en karton tijdens één ophaalronde. De papierophaling blijft gratis. Ook voor de containers wordt niets aangerekend.

Meer info

  • Kijk op www.papiercontainer.be
  • Of bel naar het gratis nummer 0800 97 687 van IOK Afvalbeheer met je persoonlijke vraag. Bellen kan op weekdagen tussen 8.30 en 18 uur, op zaterdag van 8.30 tot 12 uur.