Zondagmarkt

Info voor bezoekers

De Heistse rommelmarkt is zeer ver bekend en drukbezocht. "Rommelmarkt" is een woord dat deze markt oneer aandoet. Je vindt er inderdaad kleine prullaria, maar evengoed mooie antieke stukken, planten, groenten en fruit, bepaalde dieren... kortom als je het op de Heistse rommelmarkt niet vindt, zal je nog lang moeten zoeken.

Een bijzonderheid op de zondagse markt is de bio-markt. Aan de kringwinkel kan je voor biologisch geteelde groenten en fruit terecht. Lekker, gezond en milieuvriendelijk!

De rommelmarkt gaat elke zondagvoormiddag door aan de Eugeen Woutersstraat en zijstraten. Ook op feestdagen zoals Pasen, Pinksteren, ... De markt staat er altijd!

Wie met de auto is, laat deze best achter op de parkings aan het station. Deze parkings bevinden zich op minder dan 1 kilometer van de markt, waar in de omgeving vaak geen plaatsje meer te bespeuren is. Is deze afstand te ver, dan kan je 4 maal per uur met de lijnbussen tot vlakbij de markt.

Info voor standhouders

De rommelmarkt in Heist-op-den-Berg gaat steeds door zondagvoormiddag. Op deze markt mogen naast zelfstandigen of handelaars ook particulieren, als gelegenheidsdeelnemer, een plaatsje innemen. Volgende artikelen zijn onbeperkt toegelaten op de zondagmarkt:

 • antiek, tweedehandse goederen, voorwerpen gesleten door gebruik, de zogezegde 'rommel'
 • eigen overschotten van groenten, fruit, bloemen, planten, in eigen tuin gekweekt (niet gekweekt met bedoeling ze te verkopen!)
 • konijnen, hamsters, cavia’s en vissen, ook enkel wanneer het een overschot van eigen kweek betreft (niet gekweekt met bedoeling ze te verkopen!)
 • pluimvee en vogels, ook weer overschotten van eigen kweek.

Als je daaraan voldoet, kan je als gelegenheidsdeelnemer op onze markt een plaatsje krijgen. Je bent dan nog wel verplicht om op voorhand een deelnemerskaart aan te kopen.

MODALITEITEN DEELNEMERSKAART
Je kan de deelnemerskaart aanvragen bij de dienst markten (afdeling Bouw & Milieu) van de gemeente. Een geldige aanvraag doe je door de volgende gegevens door te geven:

 • naam, rijksregisternummer en adres;
 • aard van de goederen (algemene omschrijving);
 • deelname als Particulier, Handelaar/Zelfstandige (= met ondernemingsnummer), Minionderneming of Vereniging.

Je kan dit rechtstreeks aan het loket doen tijdens de openingsuren, zodat je de kaart onmiddellijk meekrijgt en eventueel al de eerstvolgende zondag kan deelnemen. Je kan de kaart echter ook telefonisch of per e-mail aanvragen (zie contactgegevens). Dan sturen wij de kaart zo snel mogelijk op met de post. Hou er dan wel rekening mee dat je de kaart tijdig aanvraag!

Je kan de kaart echter ook telefonisch of per mail bestellen: je geeft ons eerst de nodige gegevens door om het aanvraagformulier in te kunnen vullen (zie hierboven). Wij zullen dan de kaart zo spoedig mogelijk met de post opsturen maar hou er rekening mee dat dit toch wel enkele dagen kan duren op deze manier!

Pas al je deze kaart in handen hebt, kan je deelnemen aan de markt! Wie geen deelnemerskaart heeft en dus vooraf niet geregistreerd is, mag NIET aan de markt deelnemen.

De betaling van het verplichte standgeld –op basis van het aantal uitgestalde meters- zal elke zondag ter plaatse op de markt gebeuren. Voor de verkoop van de artikelen die onbeperkt toegelaten zijn, betaal je 1,25 euro per lopende meter.

RICHTLIJNEN INZAKE VEILIGHEID!

 • Bij het inrichten van je stand mag alleen de stoep gebruikt worden, de rijweg dient ten allen tijde vrij te blijven (= verplicht vrije doorgang voor de brandweer)!!
 • Tussen 8 en 13 uur is er geen verkeer op de markt toegelaten, d.w.z. dat je je auto vóór 8 uur van de markt moet verwijderen, en pas om 13 uur terug mag halen.

Tip: let er steeds op dat je rondom de markt de auto op een reglementaire plaats en wijze parkeert.

PRAKTISCHE INFO

 • Uitpakken mag je pas vanaf 7 uur ’s morgens en om 14 uur moet het volledige marktterrein leeg en opgeruimd zijn waarbij je zelf instaat voor de reinheid van je standplaats! Van 8 tot 13 uur kan je verkopen (= eigenlijke openingsuren van de markt).
 • Om een standplaats te bemachtigen, begeef je je het beste naar de Cederstraat of Noordstraat (het stuk ten noorden van de Eugeen Woutersstraat). Deze straten worden hoofdzakelijk voorbehouden voor losse deelnemers met tweedehandse spullen en je sluit daar op zondagmorgen gewoon aan bij de reeds aanwezige losse deelnemers. In deze delen van de markt worden de plaatsen ingenomen volgens het principe: wie eerst aangekomen is, heeft als eerste recht op die plaats. Let op, er zijn 3 uitzonderingen te vinden in de Noordstraat waar 3 abonnementsplaatsen naast mekaar zijn toegekend. De standplaatsen van deze professionele verkopers zijn als het ware voor hen gereserveerd, waarbij zij tot 8 uur het recht tot inname ervan hebben. Dit gedeelte kan je vinden ter hoogte van de geasfalteerde parking aan de magazijnen van de Kringloopwinkel, startpunt = net voorbij de appartementsblok met huisnummer 21, eindpunt = net voorbij loskade 4.
 • Er mag geen afval of overschot van je koopwaar achtergelaten worden. Ook op voorhand (d.i. vóór 7 uur 's morgens) mag er niets op de openbare weg (= straat, voetpad,…) gelegd, opgehangen, afgespannen worden. Dit wordt allemaal beschouwd als sluikstorten en zal als dusdanig behandeld worden!
 • naam, rijksregisternummer, adres

 • aard van de goederen (algemene omschrijving)

 • deelname als Particulier, Handelaar/Zelfstandige (= met leurkaart), Minionderneming of Vereniging

 

Contact

Markten
Leopoldlei 40, 2220 Heist-op-den-Berg
Tel. 015 23 74 04,
mail markten@heist-op-den-berg.be

Openingsuren

Ma, wo: 9 - 12 uur en 13.30 - 16 uur
Vr: 9 - 12 uur

<< Sluitingsdagen juli-augustus >>

Telefonisch contact

Ma, di, wo, do: 9 - 12 uur en 13.30 - 16 uur
Vr: 9 - 12 uur