Animator worden

Ben jij op zoek naar een toffe en nuttige bezigheid tijdens de schoolvakanties? Heb je een hart voor kinderen? Ben je een beetje zotter dan de gemiddelde persoon? Wil je een klein centje bijverdienen? Maak je graag plezier en wil je graag in een superteam terechtkomen? Dan is onze speelpleinwerking waarschijnlijk iets voor jou!

Om animator te worden op Speelplein Hest heb je een attest van animator in het jeugdwerk nodig. Je kan dit behalen in drie stappen en wij helpen jou hierbij!

  1. Doe een animatorcursus bij een organisatie naar keuze. De hele databank met alle georganiseerde cursussen vind je hier: www.mijnkadervorming.be
  2. Doe je stage (bij speelplein Hest). Deze stage duurt op ons speelplein twee weken. Een stage kan je enkel doen tijdens de zomervakantie. Neem hiervoor contact op met de Deskundige Speelplein.
  3. Na je stage doe je een laatste evaluatiegesprek bij de organisatie waar je je cursus gedaan hebt. Nu ben je een volwaardig animator!

Heb je al een attest van animator in het jeugdwerk? Perfect!

Tijdens elke schoolvakantie staan we paraat op de Boonmarkt in Hallaar om de kindjes te ontvangen en hen een supertoffe dag te laten beleven. We steken zelf een planning in elkaar en voorzien de allerleukste activiteiten!

Animatoren op Speelplein Hest zijn vrijwillige werkkrachten. Je krijgt dus geen loon als animator, maar een vrijwilligersvergoeding. Deze bedraagt 25 euro per dag als je al een attest van animator hebt. Ben je nog stage aan het doen? Dan krijg je 20 euro per dag. Ben je een hoofdanimator? Dan krijg je 30 euro per dag.

Naast de vakantieperiodes hebben we ook een jaarwerking. Een keer per maand doen we met de hele animatorenploeg een toffe activiteit, op regelmatige basis nemen we deel aan een vorming of een workshop, we gaan een keer per jaar op weekend en we denken na over de werking van het speelplein met onze stuurgroep en werkgroepen.

Wil je graag nog wat meer info over het animator zijn op Speelplein Hest? Neem dan zeker contact op met de Deskundige Speelplein! 

Contactinformatie