Energie- en klimaatactieplan

Concreet klimaatactieplan voor Heist-op-den-Berg

20% minder C02-uitstoot realiseren door minder energie te verbruiken en sterker in te zetten op hernieuwbare energie. Dat is het engagement dat het gemeentebestuur recent is aangegaan. Binnen het streekproject Kempen2020 roepen alle Kempense burgemeesters op om samen werk te maken van dit engagement.

Acties op maat
20% minder CO2-uitstoot realiseren… maar hoe? Samen met IOK en in samenwerking met de provincie Antwerpen, de distributienetbeheerders en VITO bundelde onze gemeente een aantal concrete acties. De focus lag hierbij op het gebruik van hernieuwbare energie en op slimme manieren om energie te besparen. De basis van dit plan vormde de nulmeting die VITO in 2011 uitvoerde. Deze nulmeting brengt de Co2-uitstoot van de verschillende sectoren in onze gemeente in kaart. Zo werd duidelijk waar het grootste energieverbruik ligt en welke acties op maat kunnen werken.

Op uw maat?
Het klimaatactieplan werd recent goedgekeurd in de gemeenteraad.

Energie besparen betekent ook geld besparen. Niet enkel voor industrie, landbouw en de tertiaire sector, ook voor de huishoudens. Dus ook voor u …? Misschien is er wel een actie op uw maat? Een greep uit de projecten van het klimaatplan:

Gratis bouwadvies organiseren in de gemeente, een wijkrenovatie uitvoeren, opmaak masterplan openbare verlichting, fietsstraten inrichten, opstarten van autodelen, energiescans promoten, hernieuwbare energie bij bedrijven stimuleren, lokale producten promoten… Dit zijn enkele voorbeeldacties. Onze gemeente maakt samen met de partnerorganisaties de komende jaren verder werk van een klimaatvriendelijker Heist-op-den-Berg.

Meer info? www.kempen2020.be

 

Contact

Afdeling Bouw en Milieu
Leopoldlei 40, 2220 Heist-op-den-Berg
Tel. 015 23 74 00,
mail bouwenmilieu@heist-op-den-berg.be

Openingsuren loket

Ma: 9 - 12 uur en 13.30 - 19 uur
Wo: 9 - 12 uur en 13.30 - 16 uur
Vr: 9 - 12 uur

<< Sluitingsdagen >>

Telefonisch contact

Ma, wo: 9 - 12 uur en 13.30 - 16 uur
Vr: 9 - 12 uur