Bezoek van Sint en lieve piet

Vrijdag 2 december stond met stip aangeduid op onze kalender! Want Sinterklaas kwam bij ons op school. ’s Morgens stonden onze kleuters en leerlingen klaar met een zelfgemaakt regenboog-vlaggetje om de Sint en piet te verwelkomen.  Maar oei! Die lieve Piet was plots verdrietig. Hij vond de vlaggetjes zo mooi met al die kleuren en daar was hij jaloers op. Hij wou meer kleur in zijn leven. Daarom werd er in de turnzaal uitgelegd aan Sinterklaas en die lieve Piet dat de regenboog symbool staat voor onze school en dat wij hem zeker willen helpen om meer kleur in zijn leven te brengen. Dit wilden we graag doen aan de hand van een spelletje. We hadden voor piet ook een regenboog klaar staan, maar spijtig genoeg was die nog helemaal wit. Samen met onze kinderen kon die lieve Piet de kleuren van de regenboog terug vinden.

We begonnen met de kleuren rood en oranje. Dat zijn de kleuren die staan voor “zorgen voor elkaar” en dat kunnen de kinderen van GBS De Hei heel goed. Samen met piet hebben ze alle zware zakken vol cadeautjes naar de grote stoel van Sinterklaas gebracht. Die opdracht was zeker geslaagd en Piet kon de rode en oranje lijn van de regenboog al inkleuren. Daarna was het de beurt aan de gele en groene lijn. Die staan voor “samen leren leven”. Maar oei oei oei! Plots begint die gekke Piet op een Gameboy te spelen en hij is helemaal niet meer aan het luisteren naar wat we aan het vertellen zijn. De juffen en kinderen hebben uitgelegd dat dit niet zo fijn is en dat je respect moet hebben voor elkaar. Vlug stak Piet zijn Gameboy weg en toen mocht hij uiteraard ook de gele en groene lijn inkleuren. Voor de licht blauwe en donkere blauwe kleur keken we samen naar een leerrijk filmpje. Want deze kleuren staan voor “kennis verbreden”. Wat was dat leuk!

De laatste kleur is paars, die staat voor “fit en gezond”. Op het grote bord werd een liedje en dansje opgezet om samen aan ochtendgymnastiek te doen. Niet alleen onze kinderen en juffen maar ook die lieve Piet deed heel goed mee!  Nu was de regenboog weer helemaal zoals het moest zijn en Piet mocht deze mee naar huis nemen. Zo kon hij deze boven zijn bed hangen, zodat hij elke ochtend wakker kan worden en beginnen aan een kleurrijke dag.

Sint en Piet
Kinderen zitten in sportzaal naast rode loper met geknutselde mijters op hun hoofd
Sint zit in zijn stoel
Kinderen staan recht, zaal versierd met Sintvlaggetjes