Bied je kinderopvang aan?

Bied je kinderopvang aan binnen Heist-op-den-Berg of wens je op te starten als nieuwe organisator? Het lokale bestuur staat graag in nauw contact met je.

Lokaal overleg kinderopvang

Drie tot vier keer per jaar organiseert het lokale bestuur een overleg met alle organisatoren kinderopvang. Dit lokaal overleg kinderopvang is een adviesorgaan en een forum waar ervaringen en verbeterpunten besproken worden. 

Het opportuniteitsadvies

Heb je plannen om een nieuwe kinderopvang op te starten dan vragen we om een kennismakingsgesprek te plannen via Huis van het Kind.

Het lokale bestuur moet voor elke opstart van groepsopvang, voor elke verhuis van een bestaande locatie binnen de gemeente en voor elke uitbreiding van meer dan acht plaatsen, verplicht een opportuniteitsadvies indienen. De organisator dient dit advies zelf aan te vragen en toe te voegen bij de vergunningsaanvraag. Als organisator vind je onderaan deze pagina meer informatie over het opportuniteitsadvies, de procedure, criteria en het aanvraagformulier.

Lokaal loket kinderopvang

Wij verwachten dat elke organisator aansluit bij het lokaal loket kinderopvang Heist-op-den-Berg. Dit is een neutraal informatie- en ondersteuningspunt voor ouders die op zoek zijn naar kinderopvang (0-3 jaar). Alle aanvragen voor kinderopvang verlopen langs deze weg, bovendien is deelname aan het loket een vergunningsvoorwaarde vanuit het agentschap Opgroeien. Voor het lokale bestuur is deze werking enorm belangrijk om zicht te krijgen op de noden aan kinderopvang in Heist-op-den-Berg. Via rapporten kan het loket cijfers trekken over het aantal aanvragen en het aantal opvangplaatsen. Voor meer info kan je contact opnemen met Huis van het Kind. 

Documenten