Bouwbegeleiding en advies

Alle Kempense steden en gemeenten bundelen hun informatie en hun ondersteuningsaanbod over wonen, energie en duurzaam bouwen of verbouwen voortaan op één overzichtelijke website www.duurzaamwonen.be.

Het digitale loket is een initiatief van Kamp C (het provinciaal centrum voor duurzaamheid en innovatie in de bouw), IOK (de intercommunale ontwikkelingsmaatschappij voor de Kempen), RiT (regio in transitie) en de Kempense energiehuizen. Het online platform biedt de gebruikers niet alleen objectieve informatie op maat van iedere stad of gemeente, ze kunnen online ook vragen stellen die door de medewerkers worden beantwoord.

Bouwadvies Kamp C

Voor vrijblijvend bouwadvies kunt u terecht bij een adviseur van de Provinciale Steunpunten voor Duurzaam Bouwadvies. De provincie Antwerpen biedt in Kamp C gratis bouwadvies aan mensen met concrete bouwplannen. Een expert-architect geeft in ongeveer een uur een advies inzake duurzaamheid. Kamp C is gevestigd Britselaan 20 in 2260 Westerlo.

Maak hier uw afspraak

U kunt ook contact opnemen met het Vlaams Instituut voor bio-ecologisch bouwen en wonen. Ze adviseren niet alleen over energiezuinig bouwen, maar houden ook rekening met de impact van een woning op de gezondheid.

Schakel een BENOvatiecoach in voor een collectief renovatieproject

Wilt u uw woning energiezuiniger maken maar hebt u geen zin in al het werk dat dit met zich brengt? Dan kunt u ook samen met minstens 9 andere eigenaars deelnemen aan een collectief renovatieproject.

Zo'n project wordt geleid door een projectbegeleider of BENOvatiecoach, die een groot deel van uw taken zal overnemen. De projectbegeleider zorgt ervoor dat de energierenovatiewerken vlotter, kwaliteitsvoller en goedkoper worden uitgevoerd. In ruil krijgt de projectbegeleider een vergoeding. Als deelnemer krijgt u geen extra premie, maar u hebt wel recht op de premies die onderdeel zijn van Mijn VerbouwPremie. De BENOvatiecoach helpt u bij het aanvragen van deze premies.

De HUISdokter

Wil je gaan voor een lagere energiefactuur en een hoger comfort? Of wil je energie besparen, maar weet je niet hoe? Heb je renovatieplannen, maar weet je niet waar te beginnen?

De HUISdokter kan je met raad en daad bijstaan gedurende het hele traject, aan huis en op jouw tempo. Zij helpen je met je plannen voor een totaalrenovatie, maar ook als je met kleine ingrepen energie wil besparen. De hele begeleiding is volledig onafhankelijk én gratis.

Meld je hier aan voor een bezoek van een HUISdokter

De HUISdokter is een initiatief van het Energiehuis Kempen, mede gefaciliteerd door IOK. Deze actie kadert binnen het engagement van de Kempense gemeenten om hun CO2-uitstoot met 40% te verminderen tegen 2030.