Bril Diversiteit

Heist-op-den-Berg wordt steeds diverser. Elk jaar komen er anderstalige nieuwkomers uit verschillende landen bij. Heist-op-den-Berg telt ondertussen al 115 nationaliteiten.  Om  je weg te vinden in onze gemeente is Nederlands onmisbaar. Team Gelijke Kansen zet daarom in op het bieden van oefenkansen Nederlands voor volwassenen.

Banner anderstaligen

  • Babbelberg: Op de Babbelberg oefenen anderstalige nieuwkomers op een informele manier Nederlands. Het is geen Nederlandse les. Aan de hand van verschillende methodieken (gespreksonderwerpen, kaartjes, spelletjes, enz) oefenen de anderstalige nieuwkomers op hun eigen niveau Nederlands samen met Nederlandstalige vrijwilligers.
    • Wil jij ook anderstalige nieuwkomers helpen met Nederlands oefenen? Wil je vrijwilliger worden bij de Babbelberg? Contacteer Team Gelijke Kansen. 
  • Taalpunt: Het Taalpunt is een plaats in de bibliotheek met materiaal voor anderstalige volwassenen, voor leerkrachten en iedereen die een anderstalige helpt om Nederlands te leren.
  • Bib: de bibliotheek heeft voor iedereen wel iets te bieden. Van het leren van een nieuwe taal tot het vinden van je nieuwe lievelingsroman, het kan allemaal in de bib. Iedereen kan lid worden van de bibliotheek.

Roze bril diversiteit

Jaarcampagne bril Bibliotheek