Bruisend Booischot

Het definitieve ontwerp voor de dorpskern van Booischot inclusief technisch plan werd in het voorjaar 2022 aangeleverd. Hiermee werd verder aan de slag gegaan o.a. wat betreft de technische uitwerking van de quick-win, nl. de groenzone aan de N15. Het aanbestedingsdossier is goedgekeurd. De zoektocht naar een aannemer is begonnen. 

Stichting Kempens Landschap en Lokaal Bestuur Heist-op-den-Berg zijn bezig met de realisatie van een samentuin in het kasteeldomein van Hof ter Laken in Booischot. Dat doen ze met heel wat enthousiastelingen uit de buurt, die samen willen komen tuinieren in dit mooie stukje erfgoed.

Er is al heel wat werk gebeurd : denk maar aan het klaarmaken van de bodem en het aanleggen van paden en plantvakken voor de moestuin. Wat gaat nog gebeuren ? Het aanplanten van de boomgaard, het plaatsen van zitbanken en infoborden, een serre, een berging voor het materiaal, een rustplek voor de tuiniers, enzovoort.

Mensen die nog zin hebben om aan te sluiten zijn trouwens nog steeds van harte welkom! Je moet daarvoor helemaal niet over groene vingers beschikken, want de kneepjes van het vak worden via gratis theorielessen en praktijksessies aangeleerd aan zij die er interesse voor hebben.

Zin om mee te doen? Dat kan door te mailen naar info@kempenslandschap.be