Corona: mondmaskers

Mondmaskers van de federale regering
De verdeling van de mondmaskers die elke Belg ontvangt van de federale regering worden vanaf 15 juni verdeeld via de apothekers. Hoe deze verdeling verloopt, vind je via deze link.

Mondmaskers inleveren
Om de strijd tegen het coronavirus te winnen, hebben we nood aan mondmaskers. Mondmaskers kunnen ingeleverd worden bij het Onthaal in het gemeentehuis (Kerkplein 17), elke werkdag van 9 tot 16.30 uur. Respecteer bij het inleveren de persoonlijke afstand van 1,5 meter ten opzichte van onze medewerkers. De mondmaskers worden verdeeld naar de medische hulpsector.

Medische mondmaskers
Beschik je over medische mondmaskers? Of werk je in een praktijk (tandarts, kinesist, schoonheidsinstituut,…) die tijdelijk de deuren sluit en maskers kan missen? Ze zijn meer dan welkom.

Zelf mondmaskers maken
We rekenen op jouw hulp om de voorraad mee aan te vullen met zelfgemaakte mondmaskers. Ben je handig? Haal je naaimachine boven en ga aan de slag! Op www.maakjemondmasker.be (aanbevolen door FOD Volksgezondheid) vind je alle info over de benodigdheden en de werkwijze. 

Of materiaal aanleveren om ze te maken
Ook wie het zelf niet ziet zitten om mondmaskers te maken kan zijn steentje bijdragen! Heb je stoffen (polyester, katoen of vlies met een minimumbreedte en -lengte van 21 cm) en elastieken die gebruikt kunnen worden om mondmaskers te maken? Ook die kan je binnenbrengen bij het Onthaal in het gemeentehuis. Het Heistse Cursuscentrum gaat er dan mee aan de slag.

Contactinformatie