Corona: onderwijs en opvang

  • De buitenschoolse kinderopvang start, net als de scholen, vanaf 1 september volledig terug op.  Je vindt hier meer informatie over. 

  • Noodopvang voor kinderen tot 3 jaar: wanneer jouw opvang genoodzaakt is om te sluiten en je op zoek bent naar noodopvang, kan je contact opnemen met Huis van het Kind op het nummer 015 23 87 80 of via mail huisvanhetkind@heist-op-den-berg.be.

  • Raadpleeg de website van de bevoegde overheden voor de modaliteiten van de heropstart in september: https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/nl/coronavirus
  • Hoger onderwijs: universiteiten en hogescholen geven hoofdzakelijk les via afstandsonderwijs. Zij kunnen wel lessen en activiteiten hervatten volgens de richtlijnen van de gemeenschappen en de bijkomende maatregelen voorzien door de federale regering.
    Stages kunnen worden hervat volgens het tempo waarin de betrokken sectoren opnieuw opstarten. 

  • Volwassenenonderwijs: de instellingen van het volwassenenonderwijs (inclusief informeel volwassenonderwijs) mogen hun lessen en activiteiten hervatten overeenkomstig de richtlijnen van de Gemeenschappen en de bijkomende maatregelen voorzien door de federale regering. 

  • Internaten, opvangtehuizen en scholen van het bijzonder onderwijs blijven open. Bijzondere organisatiemodaliteiten kunnen voor deze inrichtingen voorzien worden.

  • Academies voor muziek, woord en dans en tekenacademies mogen de lessen in september hervatten conform de richtlijnen van de Gemeenschappen en de bijkomende maatregelen verstrekt door de federale overheid.
  • Rijscholen zijn terug gestart met praktijklessen. Tijdens de praktijklessen is een mondmasker verplicht (dit breng je zelf mee) voor beide partijen (kandidaat-docent). Het voertuig wordt na iedere les grondig ontsmet. Kandidaten/docenten dienen telkens eerst handen te reinigen en ontsmetten. Voor de groepslessen/theorie is ‘physical distancing’ de norm in de lokalen. Kandidaten voorzien zelf mondmasker en handschoenen wanneer gewenst. En je brengt zelf schrijfmateriaal en notitieblok mee.