Corona: recyclageparken

De recyclageparken van Heist-op-den-Berg zijn open. Er zijn echter strikte spelregels.
Kom hoe dan ook alleen naar het recyclagepark als het dringend is, dus als je bezoek niet langer uitgesteld kan worden. Kom zeker niet als je je ziek voelt of als je koorts hebt.

Beperkt aantal bezoekers
Bezoekers worden maar met mondjesmaat binnengelaten. Het aantal bezoekers is afhankelijk van de grootte van het recyclagepark. Net zoals in de supermarkten. Hou dus rekening met lange wachttijden. Te voet of met de fiets? Schuif mee aan in de wachtrij.

Wat mag je nog brengen en wat kan je nog kopen?

 • Wat kan je afleveren: groenafval, grof vuil, steenpuin, A-hout en B-hout, metalen, vlak glas, harde kunststoffen, restplastic (lichtgroene zakken), pmd (blauwe zakken), papier en karton, glazen flessen en bokalen, C-hout, kalkhoudende producten (gips, kalk, cellenbeton), roofing. AEEA (afgedankte elektrische en elektronische apparaten), piepschuim, autobanden, zand. 

 • KGA (Klein Gevaarlijk Afval zoals TL-lampen, accu's en batterijen, frituurolie en vetten, videobanden, kurken stoppen, kaarsresten, ...) kan terug aangeleverd worden, maar momenteel is de toestroom van die afvalsoort te groot in de Heistse containerparken. IOK vraagt om KGA dan ook nog even bij te houden en niet meer binnen te brengen.

 • Textiel: je kan opnieuw textiel (kledij, handdoeken, lakens, ...) aanleveren. De kringwinkels kunnen zorgen voor de afvoer.

 • Herbruikbare goederen: je kan opnieuw herbruikbare goederen naar de recyclageparken brengen. Het gaat hier over de ‘kleinere’ herbruikbare goederen. Grote meubels en salons worden door de Kringwinkels aan huis opgehaald na afspraak of kunnen afgeleverd worden bij de Kringwinkels zelf.

 • Asbest: vanaf 1 augustus wordt er opnieuw hechtgebonden asbestafval aanvaard, op voorwaarde dat het vooraf verpakt is door de inwoners.

 • Aankoop van compostzakken en afvalzakken is mogelijk, maar je zorgt zelf voor het inladen. De recyclageparkwachters kunnen niet helpen bij het tillen of inladen.
 • Je kan losse compost en houtsnippers afhalen op het recyclagepark. Je kan compost ook aan huis laten leveren.

 • Je kan lege bigbags afleveren op het recyclagepark. De terugbetaling van de waarborg van 15 euro (per bigbag) wordt zo snel mogelijk teruggestort op rekening van de inwoner.

Tijdens je bezoek

 • Je tijd op het recyclagepark moet zo beperkt mogelijk blijven. Dat is veiliger voor jezelf en onze recyclageparkwachters. Sorteer dus thuis vooraf goed je afval.
 • Kom alleen naar het recyclagepark. Enkel als je het afval niet alleen kunt lossen, mag je maximaal één persoon meebrengen. In geen enkel geval kan een recyclageparkwachter helpen bij het lossen van het afval of het tillen van lasten. Breng zeker geen kinderen mee.
 • Respecteer de regels van sociale afstand. Bewaar minstens een afstand van 1,5 m tegenover andere bezoekers en de recyclageparkwachters.
 • Heb je hulpmiddelen (schop, borstel …) nodig voor het lossen van afval? Breng die dan zelf mee.
 • Respecteer de recyclageparkwachters en volg hun instructies nauwgezet. Bij weerspannig of agressief gedrag wordt onmiddellijk assistentie van de politie ingeroepen.
 • Enkel elektronisch betalen is mogelijk. Geen cash.

Openingsuren

Herentalsesteenweg
Ma: gesloten
Di-wo-vr: 8.30 tot 12 uur en 12.30 tot 16.10 uur
Do: 15 tot 19 uur
Za: 9 tot 15 uur

Knotwilgenweg
Ma-wo-do: 8.30 tot 12 uur en 12.30 tot 16.10 uur
Di: gesloten
Vr: 15 tot 19 uur
Za: 9 tot15 uur

Vragen?
Mail naar afvalbeheer@iok.be of bel naar de afvalinfolijn 014 56 27 75.

De huis-aan-huisophaling van afval blijft ongewijzigd.  
Meer info op https://www.heist-op-den-berg.be/afval-en-recyclageparken