Provincie Antwerpen

28
juli
2020
  • Je mag je huis niet meer verlaten tussen 23.30 en 6 uur, behalve voor noodzakelijke verplaatsingen zoals je werk, het ziekenhuis, een vlucht halen, ...

  • Horecazaken moeten sluiten om 23 uur. Je mag met max. met 4 personen aan tafel of met je eigen gezin. Elke persoon aan tafel moet zijn contactgegevens achterlaten. Deze worden vier weken bijgehouden.

  • Wie ouder is dan 12 jaar moet altijd een mondmasker bij zich hebben. Je moet dit opzetten op het publieke domein en op alle plaatsen waar de afstand van 1,5 meter niet kan gegarandeerd worden. Deze verplichting geldt niet tijdens het nuttigen van eten en drinken, in de private sfeer en tijdens het intensief sporten. Dit op voorwaarde dat de sport beoefend wordt in daartoe bestemde sportinfrastructuur en/of op plaatsen en momenten waarop het risico op overdracht van het virus nagenoeg nihil is door de kortstondigheid van het eerder occasioneel kruisen of passeren van een personen.

  • Individuele contactsporten (dansen, judo, ...) zijn verboden. Ploegsporten (voetbal, hockey, ...) zijn verboden voor sporters boven de 18 jaar.

  • Voor de markten gelden dezelfde regels als voor de winkels. Ga alleen, koop gericht, hou afstand en draag een mondmasker. Beperk je bezoek tot 30 minuten.

  • Telewerken wordt verplicht, behalve wanneer dit echt onmogelijk is. Wie ziek is, blijft zeker thuis. 

  • In de meest getroffen zone (stad Antwerpen, Zwijndrecht, Stabroek, Kapellen, Brasschaat, Schoten, Wijnegem, Rumst, Wommelgem, Ranst, Boechout, Borsbeek, Mortsel, Hove, Lint, Kontich, Edegem, Aartselaar, Boom, Niel, Schelle, Hemiksem) zijn alle evenementen en feesten verboden en moeten feestzalen sluiten. Ook alle fitnesscentra moeten daar dicht. Ga niet naar deze steden/gemeenten.