Cultuurprojecten

Erfgoeddag
Erfgoeddag focust op het roerend (voorwerpen) en onroerend (verhalen, technieken en vaardigheden) cultureel erfgoed.

Open Kerkendag
Tijdens Open Kerkendag staat het kerkelijk patrimonium in de kijker. Elk jaar belichten we andere accenten van de kerk of zoeken we een creatieve invalshoek. Elke Heistse kerk neemt deel aan Open Kerkendag.

Open Kerkendag valt samen met de Week van de Begraafplaatsen. Elk jaar organiseren we dan ook twee funeraire wandelingen op twee verschillende begraafplaatsen. Elke Heistse kerk neemt hier aan deel.

Open Monumentendag
Tijdens Open Monumentendag kan je kennismaken met bouwkundig, landschappelijk en archeologisch erfgoed. Er is telkens een nationaal thema.

Nacht van het Kempens Erfgoed
Tijdens de Nacht van het Kempens Erfgoed zetten we ons lokale erfgoed in de kijker. We organiseren een gezellige avond waarop we een lokaal aspect van ons erfgoed aan bod laten komen.

Week van de Smaak
De Week van de Smaak is een cultureel evenement dat zo veel mogelijk mensen wil samenbrengen rond smaak en eetcultuur. Ook hier is er telkens een nationaal thema. We moedigen verenigingen ook telkens aan om tijdens de Week van de Smaak iets te organiseren.

Bergconcerten
De Bergconcerten zijn ondertussen een jaarlijkse traditie geworden. Elk jaar in juli en augustus geven de Heistse muziekgroepen het beste van zichzelf op zondagvoormiddag op het Kerkplein.

Contactinformatie