Cultuurprojecten

Erfgoeddag
Elk jaar zetten we op Erfgoeddag het Heists roerend (voorwerpen) en onroerend (verhalen, technieken en vaardigheden) cultureel erfgoed in de spotlight. 

Open Kerkendag
Tijdens Open Kerkendag staat het kerkelijk patrimonium in de kijker. Elk jaar belichten we andere accenten van de kerk of zoeken we een creatieve invalshoek. Elke Heistse kerk opent deze dag haar deuren en zorgt voor wat extra's voor de bezoeker.

Open Kerkendag valt steeds samen met de Week van de Begraafplaatsen. Hiervoor organiseren we jaarlijks twee funeraire wandelingen op twee verschillende begraafplaatsen. 

Week van de Smaak
De Week van de Smaak is een cultureel evenement dat zo veel mogelijk mensen wil samenbrengen rond smaak en eetcultuur. Ook hier is er telkens een nationaal thema. We moedigen verenigingen telkens aan om tijdens de Week van de Smaak iets te organiseren.

Bergconcerten
Juli en augustus zijn de muziekmaanden voor Heist-op-den-Berg. De Bergconcerten zijn ondertussen een jaarlijkse traditie geworden. De Heistse muziekgroepen geven op de zomerse zondagen het beste van zichzelf op het Kerkplein op het topje van de berg.