Dag van de Trage Weg

27
september
2019

Op de Dag van de Trage Weg zaterdag 19 oktober gaat er speciale aandacht naar trage wegen en hun belang. In Heist-op-den-Berg verkennen we tijdens een wandeling van ongeveer 6 km het parkdomein van Hof ter Laken en de nabijgelegen Netevallei. We zullen maar een kort stukje over verharde weg wandelen, een echte ‘tragewegenwandeling’ dus.

Onderweg vertelt Tine Van den Broek, projectmedewerker bij Kempens Landschap, over het domein van Hof ter Laken. In de Netevallei staat Koen Deheegher, projectleider Sigma Nete-Dijle-Zenne, stil bij de reeds gerealiseerde projecten en toekomstplannen van het Sigma-plan. Na de wandeling trakteren we de deelnemers op een kop soep in de Pallieterhoeve.

Bij vochtig weer kan het drassig zijn in de Netevallei. Voorzie aangepast schoeisel of laarzen om optimaal te kunnen genieten van dit prachtig stukje natuur in Booischot!

  • Wanneer: zaterdag 19 oktober
  • Vertrek: 10 uur
  • Vertrekplaats: parking Pallieterhoeve, IJzerenweg 21, 2221 Booischot
  • Afstand: 6 km


Workshop trage wegen inventariseren
Ben jij een streekkenner, een lokale ontdekkingsreiziger of een enthousiaste wandelaar die de trage wegen van Heist-op-den-Berg in kaart wil brengen? Kom dan naar de workshop ‘Trage Wegen inventariseren’ op dinsdag 22 oktober die Regionaal Landschap Rivierenland samen met Lokaal Bestuur Heist-op-den Berg organiseert. Je leert er hoe je digitaal of schriftelijk trage wegen kan inventariseren. De workshop vindt plaats op dinsdag 22 oktober om 19.30 uur in de parochiezaal van Hallaar (Broekstraat1).

Contactinformatie