Deelfietsen Donkey Republic

Je hebt ondertussen vast wel de opvallende feloranje fietsen gezien op verschillende plaatsen in onze gemeente. Het zijn zogenaamde deelfietsen die je kan ontlenen voor een bepaalde tijd om je duurzaam te verplaatsen. In onze gemeente, maar ook daarbuiten. In heel de regio worden ze op talloze locaties geplaatst zodat je gemakkelijk van punt a naar b kan rijden en je fiets kan achterlaten bij een verzamelpunt elders. De fietsen zijn zeer geschikt om een deel van je reis naar vb. het werk af te leggen, in combinatie met bus, trein of andere manieren. Ze zijn gebruiksvriendelijk, makkelijk en goedkoop te ontlenen en er zijn zowel elektrische als gewone fietsen beschikbaar.

Locaties

Je vindt ze aan het station van Heist-op-den-Berg en Booischot, en aan het Hoppin-punt Leopoldlei. Die plekken zijn zorgvuldig uitgekozen voor een goede spreiding binnen de hele gemeente en om ook de mogelijkheid te geven om verschillende manieren van mobiliteit te combineren via de zogenaamde Hoppin-punten. Deelmobiliteit is de toekomst en daar spelen we als lokaal bestuur graag op in door dit aan te bieden met hulp van streekintercommunale IGEMO en Donkey Republic. 

Gebruiksvriendelijk

Voor de deelfietsen wordt een samenwerking aangegaan met Donkey Republic. Zij bieden wereldwijd in veel steden en regio’s deelfietsen aan. In Vlaanderen kan je zonder problemen bijvoorbeeld van ver in het Waasland via onze regio tot in Antwerpen fietsen met zo’n oranje stalen ros. Door middel van een handige en overzichtelijke applicatie op je telefoon kan je gemakkelijk de beschikbare fietsen in de buurt vinden, goedkoop ontlenen en ontgrendelen voor jouw verplaatsing. Na gebruik stal je ze opnieuw in een van de zones in de buurt.