Derde kleuterklas

Welkom in de blauwe klas bij Juf Greet

Kom je eens binnen? En kijk je eens rond?
Het ligt soms wat rommelig: wat speelgoed op de grond …

De tafels vol met materiaal, een kleurrijk aanwezigheidshuisje hangt op, en daar in het rek staat een boek op zijn kop!

In de kring, in de hoeken soms héél stil soms kabaal,
overal zie je kleuters, dat is wat gek maar normaal!

De hamer klopt tok, tok, TOK. Jee, dat wordt erg sterk!
Ja, zoveel te beleven want wij zijn aan het werk.


In de derde kleuterklas zitten de oudste kleuters. Iedere ochtend starten we gezellig samen in onze kring en voert ‘een hulpje van de dag’ enkele taakjes uit. Vanuit thema’s krijgen de kleuters de kans om op een speelse manier vaardigheden te ontwikkelen die hen stilaan op weg zetten naar het eerste leerjaar.Er zijn vaste en wisselende hoeken: poppenhuis en winkel, onthaalhoek, constructiehoek watertafel, computerhoek, lettertafel, boekenhoek, schrijfhoek… Uitnodigende hoeken die inspelen op de interesse van de kleuters. Samen met Pompom en zijn vrienden (telfee, meetpier, letterclown…) gaan we met leuke activiteiten aan de slag.
Soms trekken we er met onze klas op uit: zwemmen, bos, bijen, ziekenhuis, toneelvoorstelling, bibliotheek…Als ze jarig zijn krijgen ze een verjaardagskoffer mee naar huis en stellen ze hun eigen top 3 samen.
Zo worden ze in de klas op een passende manier gevierd en zitten ze die dag op de verjaardagstroon.Elke dag valt er wat te beleven in de blauwe klas! In een veilige klasomgeving, waar IEDER kind zich thuis voelt, mogen ze elke dag opnieuw samen met hun vriendjes op ontdekking gaan!

Speelhoek winkeltje
Knuffel clown op tafel
Speelhoek kleuterklas
Knuffel op stoel