Gebruik e-ID

Om je elektronische identiteitskaart te gebruiken op je pc heb je een kaartlezer, internetverbinding en de juiste software nodig. Voor je een kaartlezer installeert is het belangrijk om Windows te actualiseren (Windows Update en Office Update uitvoeren - minimum versie 5.5 van Internet Explorer).

Kaartlezer

Er bestaan verschillende soorten kaartlezers. Meer informatie rond kaartlezers vind je op de website www.cardreaders.be. De kaartlezer moet geschikt zijn voor de elektronische identiteitskaart. Nadat je een kaartlezer hebt aangekocht, moet je die met de bijhorende software installeren.

Installatie e-ID

Na de installatie van je kaartlezer, moet je de juiste software downloaden voor het installeren van je e-ID. Dit kan je doen via de website van de federale overheid http://eid.belgium.be/nl/ (zie bovenaan rechts 'installeer je e-ID'). Op deze website vind je eveneens meer informatie over de mogelijkheden en toepassingen van de e-ID.

PIN-code e-ID

Voor het gebruik van je e-ID op het e-loket, heb je een PIN-code nodig. Deze code heb je gekregen wanneer je je e-ID in ontvangst nam. Ben je je PIN-code kwijt, dan kan je hier een nieuwe aanvragen. De nieuwe PIN-code wordt binnen de drie weken naar het gemeentehuis van Heist-op-den-Berg gestuurd. Je wordt hiervan verwittigd zodat je kan langskomen om de nieuwe code te activeren (dit kan niet digitaal).

Installatie Java

Sommige websites gebruiken een javascript om de gegevens van de e-ID te lezen. De J2SE Runtime Environment moet dan geïnstalleerd zijn.

Hoe kan je dit controleren?
Klik op start – instellingen – configuratiescherm – software. In dat lijstje moet J2SE Runtime Evironment 5.0 vermeld zijn. Heb je dat programma niet dan kan je het downloaden van de site http://www.java.com en klik op gratis Java-download.

Help!

Bij problemen kan je altijd contact opnemen met de Service Desk van Fedict:
Tel. 078 15 03 11, fax 02 212 96 94, mail servicedesk@fedict.be