Energiejacht

De Energiejacht is de opvolger van de campagne Klimaatwijken en daagt deelnemers uit om in groepen van ongeveer 15 gezinnen op vier maanden tijd zoveel mogelijk energie te besparen. Mensen die allemaal in dezelfde wijk of straat wonen of elkaar kennen via een vereniging, een school, een club, … De enige voorwaarde is dat je in dezelfde gemeente woont. De jachtopziener van dienst is de energiemeester die elke groep begeleidt en bijstaat.

Energie besparen vraagt niet veel moeite: met een beetje aandacht, een paar kleine gedragsveranderingen en enkele doordachte ingrepen kom je al een heel eind. Eén van de belangrijkste zaken is de meterstanden bijhouden. Uit ervaring blijkt dat gezinnen die hun meterstanden wekelijks bijhouden en vergelijken met het verbruik van vorig jaar een energiereflex krijgen en op die manier al energie besparen. De meterstanden van gas en elektriciteit kunnen dan ook door elk gezin wekelijks op de website www.energiejacht.be ingevuld.

De energiejacht-campagne 2010-2011 liep van 1 november 2010 tot 31 maart 2011. Maar liefst 3273 energiejagers verspreid over 128 deelnemende gemeenten namen deze keer deel aan de jacht. Alle deelnemers uit de provincie Antwerpen samen slaagden erin om hun energieverbruik met 7,73% te doen dalen. In onze gemeente deden de Heistse energiejagers het nog beter; zij behaalden met zijn allen een gemiddelde besparing van maar liefst 8,85%!

De energiejacht-campagne 2010-2011 werd weliswaar afgesloten, maar je kan natuurlijk persoonlijk de jacht aangaan in afwachting van de volgende energiejacht-campagne. Je kan op de website www.energiejacht.be terecht om je meterstanden te noteren en je energieverbruik op te volgen. Spoor ook al je vrienden, buren, collega‘s aan om mee op jacht te gaan!

 

Contact

Bouw en Milieu
Leopoldlei 40, 2220 Heist-op-den-Berg
015 23 74 00,
bouwenmilieu@heist-op-den-berg.be

Openingsuren

Ma: 9 - 12 uur en 13.30 - 19 uur
Wo: 9 - 12 uur en 13.30 - 16 uur
Vr: 9 - 12 uur

<< Sluitingsdagen >>