Samenaankoop groene energie

Maandelijks betaal je een energiefactuur. Heb je er al eens bij stilgestaan dat je op deze uitgaven mogelijks kan besparen? Uiteraard door minder energie te verbruiken maar ook door bewust je energieleverancier te kiezen. Veel werk? Toch niet. Het Antwerpse provinciebestuur biedt aan al haar inwoners opnieuw de mogelijkheid om in te stappen in een groepsaankoop groene stroom en gas. Jij hoeft je alleen maar in te schrijven voor 2 oktober. Zo bied jij je samen met heel veel andere inwoners aan als één aantrekkelijke klant op de energiemarkt. Energieleveranciers kunnen op de online veiling op 3 oktober hun beste bod geven. Je hoeft dus zelf geen prijzen te vergelijken. Na de veiling krijg je een persoonlijk aanbod van de goedkoopste energieleverancier van de veiling. Pas dan beslis je of je van energieleverancier verandert.

Succesvolle samenaankoop in 2010
De samenaankoop van vorig jaar was een groot succes. Meer dan 28 000 huishoudens schreven zich in, maar liefst 43% daarvan ging ook effectief in op het aanbod van de winnende leveranciers. Een gemiddeld gezin bespaarde zo 225 euro op jaarbasis. Huishoudens die vorig jaar overstapten hebben er alle baat bij opnieuw deel te nemen aan de samenaankoop. Zij hebben nu immers een jaarcontract en kunnen zonder verbrekingsvergoeding ingaan op het aanbod van de winnende leverancier en opnieuw van kortingen op de energiefactuur genieten.

Stap voor stap begeleiding
De provincie stelde de firma iChoosr aan om de groepsaankoop te organiseren en je stap voor stap te begeleiden. iChoosr verzamelt de inschrijvingen via www.samengaanwegroener.be. Je vindt er ook een antwoord op de veelgestelde vragen. Heb je nog meer specifieke vragen, dan kan je iedere werkdag van 9.30 uur tot 16.30 uur terecht bij iChoosr via het gratis infonummer 0800 21 134. Na de veiling op 3 oktober krijg jij van hen een gepersonaliseerd aanbod. Dit vergelijkt meteen de veilingresultaten met je huidige contract. Pas dan beslis je of je op het nieuwe aanbod ingaat. Ook bij je overstap kan je rekenen op een helpende hand. Zo geeft iChoosr vooraf aan of je eventueel een verbrekingsvergoeding moet betalen aan je huidige leverancier en kunnen zij zorgen voor de aanpassing van je domiciliëring.

Inschrijven
Neem je laatste eindafrekening (12 maanden) van elektriciteit en aardgas bij de hand en schrijf je online in op www.samengaanwegroener.be (doorklikken op provincie Antwerpen). Inschrijven kan van 12 juli tot 2 oktober.
Heb je geen toegang tot het internet, dan kan je tijdens de inschrijvingsperiode ook terecht op het provinciehuis, Koningin Elisabethlei 22, 2018 Antwerpen. Breng je laatste jaarafrekening van elektriciteit en aardgas mee, zodat we alle gegevens meteen bij de hand hebben.

 

Contact

Bouw en Milieu
Leopoldlei 40, 2220 Heist-op-den-Berg
015 23 74 00,
bouwenmilieu@heist-op-den-berg.be

Openingsuren

Ma: 9 - 12 uur en 13.30 - 19 uur
Wo: 9 - 12 uur en 13.30 - 16 uur
Vr: 9 - 12 uur

<< Sluitingsdagen >>