Energie

De gemeente Heist-op-den-Berg wil zijn inwoners stimuleren om verstandig met energie om te gaan door o.a. aan haar inwoners gratis energiescans van hun woning aan te bieden, energiemeters uit te lenen om thuis grote energieverslinders op te sporen, deel te nemen aan de energiejachtcampagne, jaarlijks een info-avond omtrent rationeel energieverbruik te organiseren, enz.

Om een overzicht te bekomen van alle subsidies die toegekend worden, surf je best naar www.energiesparen.be. Hier wordt ook melding gemaakt van de subsidies die door de elektriciteitsnetbeheerders worden toegekend.

Om energie te besparen kan je in eerste instantie best structurele maatregelen nemen zoals isoleren, zuinig verwarmen, kiezen van goede elektrische toestellen en verlichting. Meer hierover kan je lezen in de rubriek duurzame ontwikkeling. Daarnaast kan je ook door het nemen van kleinere maatregelen nog heel wat besparen. In onderstaande rubriek 'zuinig met energie' volgen een aantal gedragstips die ervoor moeten zorgen dat je energieverbruik nog verder daalt, zonder al te veel moeite.