Energiedorpen

Lag je het voorbije jaar ook wakker van je energiefactuur? Om de Heistse inwoners minder afhankelijk te maken van de grote energieleveranciers, stapt het lokale bestuur in het project Energiedorpen van Landelijke Gilden. Dat project zoekt samen met burgers naar kansen om lokaal energie te besparen, groene energie te produceren en slim om te gaan met de zelf geproduceerde energie

Ze doorlopen een proces vanaf inspiratie, bewustwording, groepsvorming, … naar concrete ideeën én uitvoering. Zo willen ze komen tot een lokale energiegemeenschap.

Workshops Energiedorpen

Met het project Energiedorpen willen we uitzoeken waaraan jij als inwoner van de gemeente behoefte hebt wat energie betreft, waarna we samen rond te tafel gaan zitten om dit te vertalen naar concrete actie. Dit kan kleinschalig zijn door het uitwisselen van besparingstips of wat ruimer door samen isolatiematerialen aan te kopen of zelfs zonnepanelen te leggen en het teveel aan opgewekte stroom met andere inwoners van de gemeente te delen.

Op de agenda

 • Waarom Energiedorpen?
 • Toelichting energie en kansen
  •  Hoe via kleine handelingen besparen op je energiefactuur?
  • Je woning isoleren maakt een groot verschil.
  • Hernieuwbare energie opwekken en slim gebruiken?

   door energiedeskundigen:

   Campina Energie op 15 oktober
   Klimaan op 9 november

Wanneer?

 • zondag 15 oktober van 13.30 tot 16 uur
 • donderdag 9 november van 19 tot 21.30 uur

Waar? CC Zwaneberg, Cultuurplein 1, Heist-op-den-Berg

Deelname is gratis, inschrijven is verplicht. Het aantal deelnemers is beperkt, wees er tijdig bij!
Je kan online inschrijven of telefonisch via 016 28 60 24 (Carine Santermans).

Hebben je buren, familie of kennissen deze oproep gemist? Nodig hen uit om ook in te schrijven. Iedereen uit de gemeente en deelgemeenten van Heist-op-den-Berg is van harte welkom!