Evenementen & Feestelijkheden

Aanvraag evenement

Bij het organiseren van een evenement komt heel wat kijken. Het gemeentebestuur van Heist-op-den-Berg wil je dan ook graag op weg helpen om je vlot door alle mogelijke regelgeving te loodsen. Je kan het aanvraagformulier hier downloaden en per post of via e-mail indienen bij de dienst Evenementen & Feestelijkheden (zie gegevens hieronder).

Onder evenementen vallen bijv. volgende activiteiten: een straat- of buurtfeest, een kermis of markt, tot zelfs een grootschalig evenement zoals een braderij of een optreden. Dit omvat ook alle sportactiviteiten die geheel of gedeeltelijk ingericht worden op de openbare weg, zoals wielerwedstrijden, loopkoersen e.d. Voor elk van deze evenementen is een toelating van ofwel de burgemeester en/of het college van burgemeester en schepenen nodig.

Met slechts 1 aanvraag kan je tegelijkertijd ook andere diensten laten activeren. Zo reserveer je rechtstreeks het nodige materiaal bij de druk- en uitleendienst, kan je jouw evenement laten verschijnen op de gemeentelijke website en infoborden en heb je de mogelijkheid om een drankvergunning te bekomen.
De dienst Evenementen & Feestelijkheden neemt ook contact op met alle diensten die nodig zijn voor een veilig verloop van jouw evenement zoals politie, brandweer, veiligheidsadviseur,...

Sinds januari 2014 is er in Heist-op-den-Berg een Evenementencharter in voege getreden. Hierin zijn een aantal afspraken opgenomen waaraan organisatoren zich moeten houden bij de organisatie van activiteiten.
Dit document dien je samen met het aanvraagformulier ondertekend terug te bezorgen aan het gemeentebestuur.

Voor een goede en vlotte afhandeling van de toelating voor jouw evenement is uiteraard tijd nodig. Dien je aanvraag dan ook tijdig in, minstens 3 maanden op voorhand. Bij een laattijdige aanvraag kan het resultaat zijn dat je geen toelating krijgt om je activiteit te laten doorgaan!

Voor meer informatie of vragen, contacteer ons via onderstaande gegevens.

 

Contact

Dienst Evenementen & Feestelijkheden
Kerkplein 15, 2220 Heist-op-den-Berg
Tel. 015 22 86 90,
mail evenementen@heist-op-den-berg.be

Openingsuren

Ma: 9 - 12 uur en 13.30 - 19 uur
Di, wo, do: 9 - 12 uur en 13.30 - 16 uur
Vr: 9 - 12 uur

<< Sluitingsdagen juli-augustus>

Telefonisch contact

Ma, di, wo, do: 9 - 12 uur en 13.30 - 16 uur
Vr: 9 - 12 uur