Fietsen

De Kempen is de wandel- en fietsregio bij uitstek. Je kan je dus ook sportief uitleven in Heist-op-den-Berg. Bij Toerisme (Postweg 6) kan je allerlei kaarten of uitgestippelde routes verkrijgen.

Zo kan je de ruime omgeving ontdekken via de fietsknooppunten. Voor slechts 9,95 euro heb je een kaart met alle knooppunten uit de regio en kan je naar hartenlust op ontdekking gaan met de fiets.

Wil je je liever laten leiden door alle deelgemeenten van Heist-op-den-Berg? Dan is de Berg- en Neteroute de perfecte keuze! Hierbij wordt je conditie op de proef gesteld door een klim op de Heistse berg waar het Kerkplein een mooie beloning is voor alle inspanningen. Vergeet na de klim niet af te dalen naar beneden, waar je een welverdiende pauze kan nemen in één van de gezellige cafeetjes.

Sinds 2020 zijn er twee extra fietsroutes die vertrekken vanuit Heist-op-den-Berg en een extra route die vertrekt vanuit Grootlo. De routes ‘Kastelen in de Netevallei’ richting Westerlo, ’Kastelen in de Netevallei’ richting Berlaar en ‘Langs akkers en weiders’. Deze routes brengen je via landelijke wegen langs het Hof van Riemen en de Kaasstrooimolen. Maar ook de kastelen La Garenne, Pelgrimhof en Hof ter Laken liggen op de route. Bovendien rijd je door het Provinciaal domein De Averegten waar je kan genieten van het prachtige boslandschap. Je kan de routes op deze pagina downloaden of kom langs bij team Toerisme!

In Heist-op-den-Berg worden ook vaak fietstochten georganiseerd door de verschillende verenigingen.

Aan het station staan blue-bikes ter beschikking, waarmee je Heist per fiets kan verkennen.