Fietsen

De Kempen is de wandel- en fietsregio bij uitstek. Je kan je dus ook sportief uitleven in Heist-op-den-Berg. Via de fietsknooppunten verken je de ruime omgeving.

De Berg- en Neteroute brengt je langs alle deelgemeenten van Heist-op-den-Berg. Je conditie wordt op proef gesteld op de Heistse Berg, maar het historische Kerkplein is een mooie beloning voor je inspanningen.

Je geniet tijdens je tocht van het Hof van Riemen, de Kaasstrooimolen, de kastelen La Garenne, Pelgrimhof en Hof ter Laken. De route voert je door het Provinciaal domein De Averegten en in Wiekevorst kan je bezinnen in Klein Scherpenheuvel. Landelijke wegen loodsen je langs akkers en weiden. De gratis folder is verkrijgbaar bij Toerisme.

Met de Ecocyclo-route fiets je langs locaties met een link naar fairtrade en lokale duurzame voeding. Je kan bij producenten of in handelszaken waar de duurzame producten worden aangeboden, aankloppen en proeven. Aan de hand van tips en weetjes ontdek je al fietsend dat fairtrade hier geen loos begrip is.

Fietsverhuur
In hotel 'Villa Monte' (Bergstraat 124) hebben de gemeente en de uitbater een fietsverhuurpunt van Heist-op-den-Berg opgezet. Vier fietsen met de slogan worden ter beschikking gesteld van iedereen die Heist wil verkennen. Het verhuurpunt is zeven dagen op zeven geopend tussen 8 en 22 uur. Een fiets huren kost 10 euro per dag. Hotelgasten kunnen intekenen op een fietsarrangement.

Aan het station staan blue-bikes ter beschikking.

fietsen langs akkers en weiden

Contactinformatie