Fietsen in de Averegten

Fietsers zijn toegelaten op de rode route die het domein omcirkelt.
Het fietsknooppuntennetwerk van de Antwerpse Kempen is een ideale manier om de omgeving van Heist-op-den-Berg en deelgemeenten Booischot, Schriek, Hallaar, Itegem en Wiekevorst te verkennen. Onderweg kun je halt houden bij onder andere het heemmuseum 'Die Swaene', miniatuurtreinmuseum 'Pieter Nombluez', het statige Hof van Riemen of de Kaasstrooimolen.
De knooppunten 25 - 29 - 38 voeren je langs de grenzen van het domein.
Je kunt aanpikken bij knooppunt 29.
De fietskaart Antwerpse Kempen kun je online bestellen (9,95 euro), ze is ook beschikbaar in alle toeristische infokantoren van de Antwerpse Kempen.

Berg- en Neteroute
Deze fietsroute brengt je langs alle deelgemeenten van Heist-op-den-Berg. Je conditie wordt op proef gesteld op de Heistse Berg, maar het historische Kerkplein is een mooie beloning voor je inspanningen.

Je geniet tijdens je tocht van het Hof van Riemen, de Kaasstrooimolen, de kastelen Isschot, La Garenne, Pelgrimhof en Hof ter Laken. De route voert je door het Provinciaal Groendomein De Averegten en in Wiekevorst kan je bezinnen in Klein Scherpenheuvel. Landelijke wegen loodsen je langs akkers en weiden. De kleurrijke folder is gratis verkrijgbaar op de dienst Toerisme.

Waterfietsroute
Water is overal, soms heel zichtbaar, dan weer goed verborgen... Rivieren en kanalen trekken de aandacht. Maar tijdens deze tocht fiets je ook over drinkwaterleidingen van Pidpa, over regenwaterputten of rioolbuizen die verborgen zitten onder de grond.
De waterfietsroute van Pidpa start bij Hidrodoe. Je hebt de keuze uit verschillende afstanden. Langs de route kom je blauwe markeringen tegen. Ze duiden plaatsen aan waar water in de onmiddellijke omgeving te vinden is. De folder loodst je via 12 verrassende 'waterdruppels'. De folder vind je in Hidrodoe en in elk gemeentelijk toeristisch infopunt in de provincie Antwerpen.

Wanneer

Altijd open

Waar

Provinciaal Groendomein De Averegten

Boonmarkt 12
2220 Heist-op-den-Berg

Prijs

Gratis

Lees meer

  • tel: 015 24 89 47