Fietsen

De Kempen is de wandel- en fietsregio bij uitstek. Je kan je dus ook sportief uitleven in Heist-op-den-Berg. Bij Toerisme (Postweg 6), kan je allerlei kaarten of uitgestippelde routes verkrijgen waaronder de volgende:

Via de fietsknooppunten verken je de ruime omgeving. Voor €9,95 heb je een kaart met alle knooppunten uit de regio en kan je naar hartenlust op ontdekking gaan met de fiets.

De Berg- en Neteroute brengt je langs alle deelgemeenten van Heist-op-den-Berg. Je conditie wordt op proef gesteld op de Heistse Berg, maar het historische Kerkplein is een mooie beloning voor je inspanningen.

Sinds 2020 zijn er nog drie extra fietsroutes die je kan vertrekken van in Heist-op-den-Berg.
Kastelen in de Netevalllei (richting Westerlo), Kastelen in de Netevallei (richting Berlaar) en Langs akkers en weides (vertrek vanuit Grootlo). Je kan ze allen via deze pagina downloaden. 

Je geniet tijdens je tocht van het Hof van Riemen, de Kaasstrooimolen, de kastelen La Garenne, Pelgrimhof en Hof ter Laken. De route voert je door het Provinciaal domein De Averegten en in Wiekevorst kan je bezinnen in Klein Scherpenheuvel. Landelijke wegen loodsen je langs akkers en weiden. 

Met de Ecocyclo-route fiets je langs locaties met een link naar fairtrade en lokale duurzame voeding. Je kan bij producenten of in handelszaken waar de duurzame producten worden aangeboden, aankloppen en proeven. Aan de hand van tips en weetjes ontdek je al fietsend dat fairtrade hier geen loos begrip is.

Fietsverhuur
In hotel 'Villa Monte' (Bergstraat 124) hebben de gemeente en de uitbater een fietsverhuurpunt van Heist-op-den-Berg opgezet. Vier fietsen worden ter beschikking gesteld van iedereen die Heist wil verkennen. Het verhuurpunt is zeven dagen op zeven geopend tussen 8 en 22 uur. Een fiets huren kost 10 euro per dag. Hotelgasten kunnen intekenen op een fietsarrangement.

Aan het station staan blue-bikes ter beschikking.

fietsen langs het Hof van Riemen

Contactinformatie