Fietsen

Bij-zondere fietstocht: Vanaf 1 mei tot 30 juni kan je deelnemen aan de bij-zondere fietstocht voor gezinnen met kinderen. De tocht is ongeveer 20 km lang en onderweg zijn er verschillende stopplaatsen waar je met je kids op zoek kan gaan naar de bordjes met telkens een weetje en een opdracht of vraagje. De route vertrekt aan het onthaalgebouw van De Averegten. De routeplans kan je daar of bij Toerisme Heist-op-den-Berg ophalen of hier downloaden.

De Kempen is de wandel- en fietsregio bij uitstek. Je kan je dus ook sportief uitleven in Heist-op-den-Berg. Bij Toerisme (Postweg 6), kan je allerlei kaarten of uitgestippelde routes verkrijgen:

Via de fietsknooppunten verken je de ruime omgeving. Voor 9,95 euro heb je een kaart met alle knooppunten uit de regio en kan je naar hartenlust op ontdekking gaan met de fiets.

De Berg- en Neteroute brengt je langs alle deelgemeenten van Heist-op-den-Berg. Je conditie wordt op proef gesteld op de Heistse berg, maar het historische Kerkplein is een mooie beloning voor je inspanningen.

Sinds 2020 zijn er nog drie extra fietsroutes die vertrekken in Heist-op-den-Berg: Kastelen in de Netevalllei (richting Westerlo), Kastelen in de Netevallei (richting Berlaar) en Langs akkers en weides (vertrek vanuit Grootlo). Je kan ze op deze pagina downloaden. 

Je geniet tijdens je tocht van het Hof van Riemen, de Kaasstrooimolen, de kastelen La Garenne, Pelgrimhof en Hof ter Laken. De route voert je door het Provinciaal domein De Averegten en in Wiekevorst kan je bezinnen in Klein Scherpenheuvel. Landelijke wegen loodsen je langs akkers en weiden. 

Met de Ecocyclo-route fiets je langs locaties met een link naar fairtrade en lokale duurzame voeding. Je kan bij producenten of in handelszaken waar de duurzame producten worden aangeboden, aankloppen en proeven. Aan de hand van tips en weetjes ontdek je al fietsend dat fairtrade hier geen loos begrip is.

Aan het station staan blue-bikes ter beschikking, waarmee je Heist per fiets kan verkennen.

fietsen langs het Hof van Riemen

Contactinformatie