GeWOONtebreker

Hoe we leven verandert razendsnel. Hoe we wonen ook. Wat er allemaal anders wordt, is niet altijd even duidelijk. Dit jaar gaat lokaal bestuur Heist-op-den-Berg aan de slag met geWOONtebreker!

GeWOONtebreker? Daarbij werken het lokaal bestuur, Provincie Antwerpen en alle bewoners van Heist-op-den-Berg samen rond onze woonuitdagingen van vandaag en morgen. 

Samen gaan we op zoek naar de stappen die we kunnen zetten om de WOONuitdagingen waar we in Heist voor staan aan te pakken op maat van onze gemeente en bekijken we welke nieuwe geWOONtes kans maken om dit te bereiken. Doelstelling is om samen te bouwen aan kwalitatieve woonomgevingen waarin mensen dichter bij elkaar wonen en elkaar makkelijker kunnen ontmoeten. Maken we daarvoor in de toekomst plaats voor meer groen? Of waarin moeten we voorzien om elkaar opnieuw wat vaker te ontmoeten in dat nieuwe groen?

Een belangrijke stap hierin zal zijn om jullie WOONideeën in kaart te brengen. Daarom nemen we begin februari als lokaal bestuur ook actief deel aan Thuis in de Toekomst. Deze Vlaamse campagne lanceert samen met lokale besturen een online woontest. Wij dagen jullie alvast uit om via deze online woontest - vanaf 4 februari tot en met 31 maart - ons lokaal bestuur informatie te geven over hoe je graag wilt wonen: wat je belangrijk vindt en wat niet. In ruil daarvoor krijg je een kleine inkijk in het wonen van morgen.

Verder zullen we binnen onze geWOONtebreker ook samen met jullie in gesprek gaan over hoe het toekomstige wonen er anders kan uitzien.

  • dinsdag 18 februari in CC Zwaneberg (Cultuurplein 1) om 20 uur
  • dinsdag 3 maart in de parochiezaal in Itegem (Schoolstraat 28) om 20 uur
  • donderdag 5 maart in de parochiezaal in Schriek (Leo Kempenaersstraat 16) om 20 uur

      

Op deze pagina zullen jullie op de hoogte gehouden worden, jullie ideeën verzamelen en terug koppelen. Verder kan je hier meer informatie terugvinden over de geplande activiteiten en de voortgang van geWOONtebreker en Thuis in de Toekomst. Ook lanceren we hier een oproep naar goede ideeën hoe het in Heist anders kan. Ook via het infoblad en andere informatiekanalen houden we jullie op de hoogte.

Website thuis in de toekomst

Provinciale website geWOONtebreker

Contactinformatie