GeWOONtebreker

Zomeractie geWOONtebreker Heist-op-den-Berg
Met een nieuwe zomeractie in het kader van geWOONtebreker wil het lokale bestuur de mening van zijn inwoners vragen over hun woonomgeving. Het maakt daarbij gebruik van een digitale bevragingszuil, de Citizen Dialog Kit, die ontwikkeld werd door de onderzoeksgroep (Research[x]Design). Voor de bevraging in Heist-op-den-Berg maakte men een versie met pedaalknoppen, zodat de toestellen coronaproof zijn.

Het geWOONtebrekertraject in Heist-op-den-Berg startte eind 2019. Doel is bouwen aan kwalitatieve woonomgevingen waarin mensen dichter bij elkaar wonen en elkaar makkelijker kunnen ontmoeten. Samen met het lokale bestuur en de inwoners van Heist gaan we op zoek naar ontmoetingsplekken die werken in Heist. Belangrijk in het traject: de identiteit en het ‘plattelandsgevoel’ van de Heistse dorpen koesteren. Zo zoeken we richtlijnen voor nieuwe ontwikkelingen. Welke publieke en collectieve ruimte moet voorzien worden? Is er meer plaats nodig voor groen? En hoe moeten die publieke, collectieve en groene ruimtes er dan uitzien? Tegelijkertijd komen we te weten wat Heist kan doen in zijn dorpen om ontmoeting en kwalitatieve verdichting te stimuleren. 

Van 14 tot en met 30 augustus zijn de bevragingszuilen op drie verschillende plaatsen in Heist-op-den-Berg te vinden. De inwoners kunnen hun mening geven over verschillende onderwerpen die te maken hebben met de focus van geWOONtebreker én met de plek waar de zuil staat.
De bevragingszuilen staan opgesteld:

  • in de Bergstraat aan het Cultuurplein, van 14 tot 30 augustus, met vragen over verdichting en wonen in het centrum en de kernen van de gemeente
  • aan Hof ter Laken, van 14 tot 30 augustus, met vragen over groen en natuur in de woonomgeving
  • aan Sportoase De Lo, van 14 tot 30 augustus, met vragen over sport, recreatie en buurtplekken.

 Heist-op-den-Berg zal zijn inwoners op de hoogte houden van de resultaten van de  digitale bevraging en er rekening mee houden bij het verder vorm geven van zijn toekomstig woonbeleid.

                                                               

geWOONtebreker: Spreek deze zomer met je voeten!

Deze zomer willen we jouw mening horen! Kom jij onze vragenlijst, met je voeten en dus volledig coronaproof, invullen aan een van de drie bevragingszuilen met Citizen Dialog Kit? Je krijgt er vragen over wat je goed vindt en wat beter kan in de buurt van jouw woning en in jouw dorp.

      

Op deze pagina zullen jullie op de hoogte gehouden worden, jullie ideeën verzamelen en terug koppelen. Verder kan je hier meer informatie terugvinden over de geplande activiteiten en de voortgang van geWOONtebreker en Thuis in de Toekomst. Ook lanceren we hier een oproep naar goede ideeën hoe het in Heist anders kan. Ook via de Gemeentekrant en andere informatiekanalen houden we jullie op de hoogte.

Website thuis in de toekomst

Provinciale website geWOONtebreker

Contactinformatie