Van gouden kruispunt naar gouden plein

Het gouden kruispunt aan de voet van ‘den berg’ is een begrip bij elke Heistenaar. Het vijfarmige kruispunt verbindt de Leopoldlei, Bergstraat, Frans Coeckelbergsstraat, Bergop en Oude Godstraat met elkaar. Het is dan ook de belangrijkste verbindings- en ontmoetingsplek middenin het centrum van Heist-op-den-Berg. Ook omdat het de plaats is waar de handels-as van de Bergstraat start en waar de academie, het cursuscentrum en tal van horecazaken zich bevinden. 

Naar aanleiding van geplande riolerings- en wegvernieuwingswerken in de Oude Godstraat en enkele aangrenzende zijstraten, grijpt het lokale bestuur de kans om de inrichting en de bestemming van de Oude Godstraat en het gouden kruispunt onder de loep te nemen, samen met de inwoners. 

Met dit project wil het lokale bestuur de verblijfs- en belevingskwaliteit van die zone maximaliseren, met focus op bereikbaarheid, verkeersveiligheid en toegankelijkheid. Het projectgebied biedt alvast voldoende ruimte om daarmee aan de slag te gaan.

Project is ingedeeld in drie grote thema’s

  • Een betere centrumbeleving door een optimale centrumbereikbaarheid
  • Oude Godstraat met academie en cursuscentrum zet in op stappers en trappers
  • Van gouden kruispunt naar gouden plein aan de voet van de berg

Brede publiek wordt betrokken

Bij elk van die thema’s wil het lokale bestuur, telkens op basis van de context en de toekomstvisie, een aantal vragen voorleggen aan het brede publiek. Op die manier kan er bij de verdere plannen rekening gehouden worden met de voorkeuren en de bedenkingen van alle betrokken partijen.

  • Op woensdagavond 22 maart organiseren we in de Sporthal een werkavond waar we samen met alle betrokkenen zullen brainstormen over de drie thema’s. Inschrijven voor deze avond kon t.e.m. dinsdagmiddag 21 maart en is dus helaas niet meer mogelijk.
  • Wie er niet kan bij zijn, maar wel graag zijn mening wil delen met het lokale bestuur, kan tot en met 31 maart een online enquête invullen.
  • Ook wordt er nog tot en met 31 maart een Open Huis aan de academie georganiseerd. Zowel langs de buitenkant (zijde Oude Godstraat) als in de inkomhal zelf vind je er affiches met meer informatie per thema. Je kan er bovendien ook de enquête op papier invullen en indienen.