Heb jij overdag vrije tijd?

29
januari
2019

Zorg, een waaier van mogelijkheden
Ondersteun jij iemand die veel zorg nodig heeft? Of zit jij zelf in een medische zorgsituatie? Dan geeft deze cursus antwoord op een heleboel vragen.
Elke vrijdag van 15/02 t.e.m. 05/04, telkens van 8.45 tot 11.45 uur.

Relaxatie en meditatie
Relaxatie en meditatie zijn wegen naar ontspanning en bewustwording. Door te (leren) relaxeren laten we de spanningen in ons lichaam los. Door te (leren) mediteren leggen we ons denken stil.
Zeven lessen op maandagvoormiddag, start 18 februari

Spelling opfrissen
Wanneer schrijf je word of wordt? Wanneer schrijf je mannen of manen? Wil je graag minder fouten schrijven? Wij leggen je de regels eenvoudig uit, met veel oefeningen.
Elke woensdag van 20/02 t.e.m. 12/06, telkens van 8.45 tot 11.45 uur.

Wegwijs in energie
Deze korte cursus wil je een eerste inzicht geven in de energieproblematiek van vandaag, zodat je beter de actualiteit kan volgen. Je krijgt ook informatie voor dagelijks gebruik: tips voor energiebesparing, een overzicht van de energiepremies, je rechten als energiegebruiker, info over de V-test, hoe deelnemen aan een groepsaankoop.
Vier lessen op maandagvoormiddag, start 11 maart

Logisch denken
Deze cursus verbetert je denkvermogen en toont je de leuke kanten van logisch denken.
Elke donderdag van 28/03 t.e.m. 20/06, telkens van 13 tot 16 uur.

Fiets– en wandelroutes uitstippelen op je pc
Je krijgt info over het systeem van knooppunten, hoe kilometers en hellingen onder controle houden, met een uitgestippelde route op pad gaan (smartphone), …
Vier lessen op donderdagvoormiddag, start 28 maart
10 euro (2 euro met vrijetijdskaart) voor de huur van het computerlokaal

Ontmoetingen tussen culturen
Ontmoet verschillende culturen. We praten, doen een spel, en proeven lekkers. Deze ontmoetingen zijn er zowel voor geboren Vlamingen als voor mensen uit andere culturen.
Elke vrijdag van 29/03 t.e.m. 21/06, telkens van 8.45 tot 11.45 uur.

Veilig leven
Je komt alles te weten over veiligheid in je dagelijkse leven. Verzekeringen, brand, EHBO, hulpdiensten ... zijn enkele thema’s die aan bod komen.
Elke maandag van 29/04 t.e.m. 17/06, telkens van 8.45 tot 11.45 uur.

26 mei 2019: Verkiezingen voor drie parlementen
Op zondag 26 mei vinden er verkiezingen plaats. Wij kiezen opnieuw vertegenwoordigers in Vlaams, federaal en Europees parlement. Deze cursus geeft je in vijf lessen uitleg en achtergrondinformatie. Volgende onderwerpen komen aan bod: werking en bevoegdheden van deze parlementen en een uitleg bij het kiesstelsel. Zo kan je de politieke actualiteit beter volgen.
Vijf lessen op maandagvoormiddag, start 29 april

Contactinformatie