Heist stopt met roken

Roken is ongezond, dat weet iedereen. Rokers die willen stoppen met roken, merken dat dat niet altijd gemakkelijk is. Met de juiste ondersteuning is het wel mogelijk. Om rokers in onze gemeente te ondersteunen bij het stoppen met roken, zetten we in op enkele activiteiten.

Op dinsdag 21 september 2021 organiseren we een gratis infoavond over stoppen met roken. Tabakoloog Kathleen Peetroons geeft meer uitleg over de effecten van roken en overloopt de verschillende hulpmiddelen waarop je een beroep kan doen wanneer je wil stoppen met roken.
De infoavond start om 19.30 uur en vindt plaats in café VélodroomCC Zwaneberg.
Inschrijven is wenselijk en kan bij team Preventie en Welzijn.

Vanaf eind september tot december organiseren we ook een groepscursus stoppen met roken. Deze cursus bestaat uit acht sessies van anderhalf uur, telkens op dinsdagavond, in café Vélodroom, CC Zwaneberg. Deelname aan de groepscursus kost 48 euro. Deelnemers die recht hebben op verhoogde tegemoetkoming betalen 24 euro.
Inschrijven is verplicht en kan bij team Preventie en Welzijn of ter plaatse tijdens de infoavond. Hier vind je een overzicht van de data van de groepscursus.

Ook voor jongeren voorziet team Preventie en Welzijn een rookstopaanbod: Bullshit Free Generation. We bieden alle secundaire scholen van Heist-op-den-Berg de mogelijkheid om infosessies te organiseren in de klas. Die infosessie is zowel voor rokers als niet-rokers bedoeld, want de keuze om niet te roken wordt versterkt, terwijl rokers aangespoord worden een rookstoppoging te ondernemen.

De infosessie wordt normaal betaald door de school, maar team Preventie en Welzijn neemt de kostprijs van de infosessies ten laste, zodat het aanbod volledig gratis is voor de school.
Na de infosessie kunnen leerlingen zich inschrijven voor rookstopbegeleiding op school. Een tabakoloog begeleidt hen dan bij het stoppen met roken. Ook dit aanbod is volledig gratis, aangezien de Vlaamse Overheid de kostprijs ervan draagt.

Contactinformatie