Heropening Heistse bibliotheek

12
juni
2020

Op maandag 15 juni opent de bibliotheek van Heist-op-den-Berg opnieuw haar deuren! Na 10 weken afhaalbib kunnen de leden van onze bibliotheek weer zelf tussen de rekken om hun materialen uit te kiezen. Om de veiligheid van onze medewerkers en bezoekers te garanderen, moeten we wel enkele veiligheidsvoorschriften in acht nemen en hebben we de werking hier en daar aangepast. 

Nieuwe openingsuren
Ma, di, wo, do: 16 tot 20 uur
Vr: gesloten
Za: 10 tot 12 uur en 13 tot 16 uur
Zo: gesloten

Beperkte dienstverlening
Omwille van de veiligheidsvoorschriften is de bibliotheek voorlopig alleen open voor het terugbrengen en ontlenen van materialen. Het is dus niet mogelijk om de krant te komen lezen, een kopje koffie te komen drinken of te spelen in de speelhoek. Ook de computers, printer en scanner zijn nog niet beschikbaar.

Veiligheid
De bibliotheek is een plaats waar alle generaties tegelijkertijd samenkomen. Door de opstelling van de rekken en de centrale uitleenbalie is het onmogelijk om elkaar niet te kruisen. We leggen daarom enkele strikte veiligheidsmaatregelen op: 

  • Er mogen maximaal 25 bezoekers tegelijk in het gebouw zijn. Kom daarom zoveel mogelijk alleen. Kinderen onder de 12 jaar mogen vergezeld zijn van één volwassene. Blijf dan wel samen in de bib.
  • Vanaf 12 jaar ben je verplicht om een mondmasker te dragen.
  • Ontsmet je handen voor je de bib binnengaat.
  • Beperk je bezoek tot maximaal 30 minuten.
  • Raak oppervlakten en materiaal niet nodeloos aan.
  • Voel je je niet goed of ben je ziek, blijf dan zeker thuis.

Reservaties
Als je tijdens de coronasluiting een reservatie plaatste, kan je in je Mijnbibliotheek-account nagaan of die voor jou klaarstaat. Is dat zo, dan kan je die reservatie tijdens de nieuwe openingsuren komen afhalen. Vanaf 15 juni sturen we opnieuw verwittigingsmails voor klaarstaande reservaties.

Veelgestelde vragen

Moet ik mijn uitgeleende materialen terugbrengen nu de bib terug open is? 
Ja. We hebben je materiaal automatisch verlengd tot minstens 30 juni en tot dan krijg je sowieso geen boete. Vanaf 1 juli krijg je opnieuw een boete voor te laat ingeleverde materialen. Vergeet dus niet je materiaal terug binnen te brengen. Dat kan tijdens de openingsuren van de bib (zie hierboven) of buiten de openingsuren via de inleverbus aan de ingang van de bibliotheek. 

Kan ik nog een boekenpakket aanvragen? 
Vanaf 15 juni bieden we geen afhaaldienst meer aan. Onze leverdienst is wel nog beschikbaar voor mensen die (tijdelijk) minder mobiel zijn of omwille van hun leeftijd of persoonlijke situatie niet tot in de bib geraken.  Bel de bib op 015 24 57 44 tijdens de kantooruren van 9 tot 17 uur. Zorg ervoor dat je je lidnummer bij de hand hebt. Bestel de gewenste materialen. Nadat je je bestelling doorgegeven hebt, zetten wij ze op je lidkaart. Een medewerker neemt vervolgens telefonisch contact op om een moment van levering af te spreken.  

Kan ik de beschikbaarheid van materialen opzoeken in de bib? 
Nee, de cataloguscomputers staan uit. Je kan best de beschikbaarheid en locatie van de door jou gewenste materialen op voorhand opzoeken via de website.  

Hoeveel materialen kan ik ontlenen en voor hoelang? 
Vanaf 15 juni geldt opnieuw het aantal van maximaal 15 materialen per lidkaart. In juli en augustus krijg je een dubbele leentermijn, dat wil zeggen: je mag je materialen 8 weken houden in plaats van 4. 

Kan ik boetes en lidgeld betalen?
Ja. Je kan tijdens je volgende bibliotheekbezoek openstaande schulden (boetes en lidgeld) betalen aan onze betaalautomaat. Je kan zowel contactloos, digitaal als cash betalen. Desinfectiemiddelen staan ter beschikking. 

Kan ik in de bibliotheek naar het toilet gaan?
Neen, de toiletten in de bibliotheek zijn afgesloten. Als nodig kan je gebruik maken van de openbare toiletten in het Cultuurcentrum.

Contactinformatie