Herstelling wegdek Bergstraat

Dinsdag 24 april starten de herstellingswerken aan het wegdek van de Bergstraat. Concreet wordt een okerkleurige asfalt gelegd. De werken zullen afgerond zijn in juni 2018, afhankelijk van de weersomstandigheden.

De werken worden in twee fases uitgevoerd. Fase 1 is het gedeelte Bergstraat tussen de Leopoldlei en de Noordstraat. Fase 2 is het gedeelte Bergstraat tussen de Kattestraat en de Molenstraat.

Tijdens de eerste fase van de werken, die ongeveer drie weken zal duren, verhuist een deel van de maandagmarkt. De marktkramen die normaliter in de Bergstraat staan tussen de Leopoldlei en Noordstraat, verhuizen voor deze periode naar de Noordstraat en de Eugeen Woutersstraat. Tijdens de tweede fase van de werken verhuizen de kramen uit deze werfzone, tussen Kattestraat en Molenstraat, naar het Cultuurplein.

De bezoekers voor de Bergstraat kunnen gebruikmaken van de randparkings of parking Cultuurplein. De Bergstraat is niet toegankelijk voor doorgaand verkeer. De handelaars blijven bereikbaar te voet of met de fiets.