Honden

Het gemeentebestuur hecht veel belang aan dierenwelzijn. Er werd een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met Dierenbescherming Mechelen vzw voor de opvang van kleine huisdieren.

Een dier gevonden?
Dierenbescherming Mechelen vzw staat in voor de opvang van weggelopen en verwaarloosde huisdieren (honden en katten). Indien je een huisdier vindt, dien je binnen de vier dagen het dier toe te vertrouwen aan het gemeentebestuur van de plaats waar je het dier hebt opgevangen of van je woonplaats. Je kan het dier naar de lokale politie brengen ofwel naar het asiel overbrengen.
Adres: Dierenbescherming Mechelen vzw, Slachthuislaan 3, 2800 Mechelen.

Een dier afstaan?
Indien je je huisdier niet meer kan houden en er afstand van wil doen, kan je een afspraak maken met het dierenopvangcentrum 015 20 52 87. De tarieven kan je terugvinden op de website van dierenbescherming.

Een dier adopteren?
Dierenbescherming tracht bij de plaatsing van de honden en katten een goede match te maken tussen dier en adoptant. Tijdens een kennismakingsgesprek word je begeleid bij je keuze. Alle dieren worden gecontroleerd door en dierenarts voordat ze deur uitgaan. De dieren zijn ontwormd, ontvlooid, gechipt en ingeënt.