Specifieke begeleiding voor zelfstandigen

Kan een zelfstandige bij het OCMW terecht met zijn problemen?

Zelfstandige ondernemers die vastlopen in hun situatie omwille van problemen in hun privé of zakelijk leven, vinden zelden of slechts in uiterste nood de weg naar het OCMW. Daarom wil het OCMW hen de hand reiken.

Het OCMW is hiervoor een samenwerking aangegaan met de gespecialiseerde begeleidingsdienst Efrem vzw. Deze dienst legt zich toe op het adviseren en begeleiden van actieve ondernemers die met situaties en vragen geconfronteerd worden waarop ze zelf geen uitweg of antwoord vinden. Ook gefailleerden en zij die nog problemen ondervinden omwille van een vroegere zelfstandige activiteit, kunnen bij hen terecht.

Het OCMW en Efrem volgen indien nodig het dossier samen op.
Zo heeft het OCMW veel kennis en ervaring met psychosociale begeleiding, problemen met energielevering, huisvesting, tewerkstelling, budgetbeheer en –begeleiding … en volgt deze aspecten van een dossier op.
Efrem vzw houdt zich dan eerder bezig met de rendabiliteit van een onderneming, BTW-problemen, achterstallige sociale bijdragen en belastingen, handelshuur, reorganisatie of heroriëntatie van een zaak, vergunningen en zelfs met een eventuele milieuproblematiek.
De samenwerking is dus heel complementair.

Ook familie of vrienden welke in hun omgeving een (ex-)ondernemer kennen die de stap niet durft te wagen, kunnen gerust contact met ons opnemen.

Je kan ook rechtstreeks met Efrem vzw contact opnemen. Om een afspraak met hen te maken kan dit telefonisch op het nummer 057 44 64 78, via fax op het nummer 057 85 95 98 of via hun e-mailadres info@efrem.be. Persoonlijke afspraken kunnen gebeuren in de lokalen van het OCMW.

 

Contact

OCMW Heist-op-den-Berg
Stationsstraat 2, 2220 Heist-op-den-Berg
Tel. 015 24 93 50, Fax. 015 25 79 79
mail info@ocmw-heist-op-den-berg.be
www.ocmw-heist-op-den-berg.be

Openingsuren

Ma. 9 - 12 uur en 13.30 - 16 uur
Di. 9 - 12 uur
Wo. 9 - 12 uur en 13.30 - 16 uur
Do. 9 - 12 uur
Vr. 9 - 12 uur en 13.30 - 16 uur