'Koffie en formulieren'

De Heistse Sociale Kruidenier en Den Draai vzw zetten zich beiden in voor armoedebestrijding. Sinds 18 november 2021 slaan ze de handen nog steviger in elkaar. Heistenaren kunnen voortaan tijdens de openingsuren van de winkel terecht bij Den Draai vzw voor ‘koffie en formulieren’. Daarbij staan ontmoeting en het doorbreken van eenzaamheid centraal, maar tegelijk ook laagdrempelige dienstverlening en hulp.

Iedereen is op donderdagen tussen 9 en 18 uur welkom om iets te komen drinken, een praatje te maken en zo andere mensen te leren kennen.

Opgeleide vrijwilligers bieden hulp bij het lezen van een brief, het beantwoorden van een aanvraag of het regelen van een factuur. Professionele medewerkers zoeken mee naar antwoorden op vragen. 
Ook dienstverlening en activiteiten van het lokale bestuur zullen een plaats krijgen tijdens deze momenten, zoals de komst van een mobiel vaccinatieteam of een infosessie op locatie. 

'Geen armoede', 'welzijn' en 'partnerschap' zijn enkele van de zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken tegen 2030. Die Duurzame Ontwikkelingsdoelen zijn bepaald door de Verenigde Naties, maar kwamen er door en voor iedereen. Ook jij kan eraan bijdragen. Hier* vind je meer informatie.       Tip: Wist je dat je voor 7 euro per gezin per jaar gebruik kan maken van alle diensten en activiteiten van LETS Groot-Heist? Leden betalen elkaar niet met euro’s maar met  'Zwaantjes’. Het geven en krijgen van hulp of ruilen van materiaal is gratis. 

* link naar SDG's