Laaggeletterdheid

In Heist-op-den-Berg vinden we het belangrijk dat onze dienstverlening voor iedereen duidelijk is. Vanuit het lokaal bestuur zetten we in op duidelijke communicatie.

Voor extra hulp kan je terecht bij:

  • Koffie en formulieren: Heb je hulp nodig bij het lezen van een brief? Vind je facturen niet altijd duidelijk? Wil je een aanvraag doen om voordelen te krijgen? …. Vrijwilligers helpen je om dit samen met jou te doen.

     Wanneer: elke donderdag tussen 9 en 18 uur
     Waar: Den Draai, Noordstraat 25, Heist-op-den-Berg

    https://www.heist-op-den-berg.be/nieuws/koffie-en-formulieren

  • Ligo lessenreeks voor laaggeschoolden: Het rapport lezen van je kind? Betalen met je telefoon? Formulieren invullen voor je werk? Een app gebruiken om te parkeren? Beter leren rekenen? Dat en nog veel meer kan je leren bij Ligo. Ligo geeft cursussen over zaken die je echt nodig hebt in je dagelijks leven. 
    www.ligo.be/regio-mechelen

Heb je moeite met lezen? Probeer dan:

  • Beeldboeken uit de bib: Wil je graag eens een boek lezen maar lukt dit niet voor jou? Probeer dan eens een beeldboek! Beeldboeken zijn boeken met foto’s die de verhalen uitbeelden. Je moet hiervoor niet heel goed kunnen lezen. In de bib in Heist kan je verschillende boeken uitlenen. 
    www.heist-op-den-berg.bibliotheek.be/catalogus?q=beeldboeken
  • Wablieft krant: Elke woensdag kan je de Wablieft krant lezen. Deze krant is geschreven in duidelijke taal. Je kan de krant gratis in de bib gaan lezen of je kan een abonnement nemen. 
    www.wablieft.be/nl

Wil jij graag mensen helpen?

Kom eens langs bij de Sociale Kruidenier of Den Draai. 
Adres: Noordstraat 20, Heist-op-den-Berg
Telefoon: 015 46 18 20 
Mailadres: kruidenier@heist-op-den-berg.be

Oranje bril laaggeletterd

Jaarcampagne bril Gemeentehuis