Lenteschoonmaak Mooimakers

Jaarlijks wordt er een 'lenteschoonmaak' georganiseerd om zwerfvuil op te ruimen in onze gemeente. Dit jaar loopt de actie van 23 maart tot en met 14 april.

Voor wie?

Je kan deelnemen als individu, met je gezin, vrienden, buren of vereniging. Iedereen die een steentje wil bijdragen is welkom!

Hoe ga je te werk?

  • Het opruimmateriaal zoals grijpers, handschoenen, hesjes kan je aanvragen via de webwinkel van Mooimakers. De bestelling wordt gratis geleverd op het door jou doorgegeven adres. Tijdig bestellen is de boodschap want de levertermijn is 3 à 4 weken.
  • Het lokale bestuur heeft ook een voorraad ontleenbaar opruimmateriaal. Dat kan je reserveren, zolang de voorraad strekt. Duidt het aan op het deelnameformulier. Zwerfvuilzakken (pmd-zakken en witte zakken voor restafval) en opruimmateriaal kan na afspraak afgehaald worden in de Leopoldlei 40. Een afspraak maak je via milieu@heist-op-den-berg.be of 015 46 14 00 (maandag van 9 tot 12 uur en 13.30 tot 19 uur, woensdag en vrijdag van 9 tot 12 uur).
  • Terugbrengen van het opruimmateriaal: in de week van 15 april in de Leopoldlei 40 tussen 9 en 16 uur.

Wat met het afval?
QR-code WePlog

Waar opruimen?

Gezien er in onze gemeente al meer dan 240 vrijwilligers actief zijn om zwerfvuil op te ruimen, roepen we deelnemers op om via de gratis app WePlog aan te geven waar je zwerfvuil opruimt.  Zo weten andere opruimers in je buurt waar recent zwerfvuil werd opgeruimd. 

Check it out: https://weplog.be/nl/wat-is-weplog/