Lokale dienstencentra

UPDATE
Om de verdere verspreiding van het coronavirus Covid-19 af te remmen, sloten lokale dienstencentra De Pit en Het PLuspunt hun deuren vanaf donderdag 12 maart. De sluiting is voorlopig voorzien tot en met 7 juni. Het sociaal restaurant en alle andere activiteiten en dienstverlening zijn afgelast. Die beschermingsmaatregel werd genomen op advies van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Lokale dienstencentra organiseren veel activiteiten voor ouderen, al dan niet zorgbehoevend. Die vormen een kwetsbare groep voor wie het risico op besmetting reëel is.

Lokaal dienstencentrum De Pit
Het lokaal dienstencentrum (LDC) is een ontmoetingsplaats voor de buurtbewoners en andere bewoners uit de zorgregio Heist-op-den-Berg. Je kan er terecht voor informatie, recreatie, vorming en dienstverlening. De bar en de ontmoetingszaal staan vrijblijvend open voor elke bezoeker. Je kan er doorlopend biljarten, kaarten, een gezelschapsspel spelen, de computer gebruiken, ... Je kan deelnemen aan vormingen en initiatielessen zoals seniorenfitness, computerinitiaties, familiegroepen dementie, ...

Het LDC biedt hulp bij activiteiten van het dagelijks leven, inzonderheid hygiënische zorgen. Je kan gebruik maken van een bad/douche, het kapsalon, warme maaltijden, gezondheidsconsult en dieetadvies. Je kan gebruikmaken van de in- en outdoor fitness en er is een strijk- en poetsdienst. Er staan chauffeurs ter beschikking om samen met jou boodschappen te doen of om je op te halen en terug te brengen naar het LDC.

Het LDC is elk weekdag open van 9 tot 16 uur.

Lokaal dienstencentrum De Pit
Boonmarkt 27, 2220 Hallaar
015 22 88 99, ilse.vandessel@emmaus.be 
Ilse Van Dessel, centrumleidster

Lokaal dienstencentrum Het Pluspunt
Het LDC wil een open huis zijn waar ontmoeting en dienstverlening voorop staan. Je kan er terecht voor allerlei informatie, vormende en recreatieve activiteiten zoals warme maaltijden, pedicure, een boodschappendienst of informatie rond en hulp bij allerlei administratieve vragen. 

In de cafetaria kan je ook gewoon een praatje slaan, de krant lezen, iets drinken of een kaartje leggen. Daarnaast bieden zij taal- en computerlessenn en tablet-initiatie aan, maar ook yoga, tai chi, petanque, wandelnamiddagen, crea-ateliers, bloemschikken, bingonamiddagen en zoveel meer.

Het LDC is elke maandag, dinsdag en donderdag open van 9 tot 16.30 uur. Op woensdag is het open van 9 tot 13 uur. En op vrijdag kan je hier terecht van 11.30 tot 13 uur.

Lokaal dienstencentrum Het Pluspunt
Sint-Jozefstraat 15, 2222 Wiekevorst
014 27 90 25, hetpluspunt@zusters-berlaar.be
Sarah Geboes, centrumleidster

Contactinformatie