Markten en braderij

Heist is ook gekend voor zijn markten, op maandag is er de markt in de Bergstraat en op zondag is er de rommelmarkt. Zeker niet te missen is de braderij eind juni in de Bergstraat.

Rommelmarkt
De Heistse rommelmarkt, in Heist algemeen gekend als de ‘Voddemét’,  is zeer ver bekend en drukbezocht. "Rommelmarkt" is een woord dat deze markt oneer aandoet. Je vindt er inderdaad kleine prullaria, maar evengoed mooie antieke stukken, planten, groenten en fruit, bepaalde dieren... kortom als je het op hier niet vindt, zal je nog lang moeten zoeken.

Een bijzonderheid op de zondagse markt is de bio-markt. Aan De Kringwinkel Zuiderkempen kan je voor biologisch geteelde groenten en fruit terecht, maar vaak staat er ook een biobakker. Lekker, gezond en milieuvriendelijk!

De rommelmarkt gaat elke zondagvoormiddag door aan de Eugeen Woutersstraat en zijstraten. Ook op feestdagen zoals Pasen, Pinksteren, ... De markt staat er altijd!

Wie met de auto is, laat deze best achter op de parkings aan het station. Deze parkings bevinden zich op minder dan een kilometer van de markt, waar in de omgeving vaak geen plaatsje meer te bespeuren is. Is deze afstand te ver, dan kan je vier maal per uur met de lijnbussen tot vlakbij de markt.

Braderij
Het laatste weekend van juni is een echt feestweekend in de Bergstraat! De eerste koopjes lonken, de vele eet- en drankstanden verleiden je tot een hapje en een drankje en ’s avonds wordt er tot in de late uurtjes gefeest in de straat. Niet te verwonderen dat deze braderij bezoekers uit de wijde regio lokt!

de Heistse Rommelmarkt

Contactinformatie