Markten en braderij

Wekelijkse markten

Heist is ook gekend voor zijn markten. Op maandagvoormiddag is er markt in de Bergstraat en op zondagvoormiddag is er de rommelmarkt aan de Eugeen Woutersstraat en zijn zijstraten.

De Heistse rommelmarkt, in Heist algemeen gekend als de ‘Voddemét’, is zeer ver bekend en drukbezocht. 'Rommelmarkt' is een woord dat deze markt oneer aandoet. Je vindt er inderdaad kleine prullaria, maar evengoed mooie antieke stukken, planten, groenten en fruit, bepaalde dieren, ... kortom als je het op hier niet vindt, zal je nog lang moeten zoeken.

Bijzonder aan de zondagse markt is de bio-markt. Aan De Kringwinkel Zuiderkempen kan je voor biologisch geteelde groenten en fruit terecht. Vaak staat er ook een biobakker. Lekker, gezond en milieuvriendelijk!

Kom je met de auto? Parkeer deze dan best op de parking van he station. Deze parking bevindt zich op minder dan een kilometer van de markt. Is deze afstand te ver? Neem dan de bus en stap uit aan de eerste halte, binnen de 100m bevind je je dan op de rommelmarkt. De bussen gaan 4 maal per uur, lang zal je dus niet moeten wachten!

Braderij

Het laatste weekend van juni staat helemaal in teken van de braderij. Drie dagen lang is het feest in de Bergstraat! De eerst koopjes lonken, de vele eet- en drankstanden verleiden je tot een hapje en een drankje en ’s avonds wordt er tot in de late uurtjes gefeest in de straat. Niet te verwonderen dat deze braderij bezoekers uit de wijde regio lokt!