Mentale gezondheid bij kinderen en jongeren

WAT WAT: No-Nonsense info voor jongeren
WAT WAT is een platform van meer dan 70 organisaties (denk aan Awel, Sensoa, VDAB, Publiq, Child Focus, etc.) die jongeren willen informeren en toeleiden naar advies of hulp. Op www.watwat.be/corona verzamelden ze ook een heleboel artikels over het coronavirus.

Awel: kinder- en jongerentelefoon 102
Elke jongere tussen 6 en 25 jaar oud op zoek naar een antwoord op een vraag, worstelend met een onbesliste keuze of verveeld met een verhaal kan volledig gratis en anoniem contact opnemen met Awel.

De dienstverlening van Awel is gratis. Je moet dus niet betalen om Awel te contacteren. En een gesprek met 102 is niet zichtbaar op de factuur. We zorgen ervoor dat je jouw vragen kan stellen zonder dat iemand anders hierover iets hoeft te weten. Zo vraagt Awel nooit naar je naam of naar je contactgegevens.

Zit je niet goed in je vel. Ben je in de war of voel je je down. Neem een kijkje op awel.be/themas/niet-goed-mijn-vel

CLB-chat
Op de chat praat je met een medewerker van het CLB. Je kan je verhaal vertellen, een vraag stellen, … of samen met je chatbegeleider bekijken wat je zou willen bereiken, en hoe je dat kan aanpakken. De CLB-medewerker chat enkel met jou. Een chatgesprek duurt maximum 45 minuten. Meer info vind je op www.clbchat.be.
 

JAC: jongeren advies centrum
Jongere zijn is niet altijd gemakkelijk. Er gaat vanalles in je hoofd om. De dingen die je meemaakt, maken het niet altijd gemakkelijker. Soms kan je terecht bij vrienden en familie. Of vind je er zelf een weg doorheen. Maar iedereen kent ook momenten dat het helemaal niet meer lukt. En daar heb je recht op. Maar iedereen heeft ook recht op goede hulp. Blijf er dus niet mee zitten! Kom naar het JAC!

Ben je tussen 12 en 25 jaar dan kan je bij ht JAC terecht. Bel 015 695 695 of www.jac.be (mail en chat). Je kan je verhaal vertellen, advies of hulp vragen. Je bepaalt zelf wat je nodig hebt.

Contactinformatie